Szívbetegen testépítés

Én szívbetegségben szenvedek pontosabban, fallot tetralogy már több műtétem is volt születésem óta, s lenne egy olyan kérdésem, hogy e betegség mellett Testépítést végezhetek e. Minimálisan?
Mert gondolom, nem tenne jót a szívnek, csak az a baj, hogy elég hiú vagyok és szeretnék jól kinézni, mit tanácsol?

WEBBeteg szakértő válasza testépítés témában

Kedves kérdező!

A válaszhoz ismerni kellene a korrekciós műtéteket, illetve azt, hogy maradt-e vissza valamilyen defektus. Mindenképpen indokolt a sportolás elkezdése előtt egy kardiológiai állapotfelmérés, egyrészt a terhelhetőség, másrészt az ilyenkor gyakrabban jelentkező ritmuszavarok megítélésére. Ha nincs komolyabb eltérés, általában nem kell jelentősen korlátozni a sportot, de fokozott jobbszívfél terhelés esetén pont az ilyen, statikus jellegű tevékenység a kerülendő.

 Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 16., 10:03; Megválaszolva: 2009. július 16., 10:03
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szexualis aktus torokfájdalom
Labor értékek elemzés
A kokaint vagy más drogot tovább...
Hasfájást, Szédülés, Ájulás
Bal kar fájdalom