Szívultrahang lelet

Üdvözlöm, voltam szívultrahangon, és nem értek semmit a leletből, az orvos meg nem magyarázta el. A következőt kérném, hogy magyarázza el nekem: Billentyűk: Mitralis: vékony;MI: I Tricuspidalis: TI: I Számított jobb szívfél nyomás: 28 Hgmm Pulmonalis: vékony; pulm-flow: 1, 1 Aortagyök: 27mm; separatio: 17mm; aorta vmax: 1, 9 m/s; aorta bill.: norm.;AI: 0 Mitralis E/A: 0, 8 / 0, 7 EF: 69% Septum/hátsó fal: 13mm / 11mm Bal pitvar: 34x52 mm Jobb pitvar: 34x50 mm Bal kamra: végd.: 42 mm; végs.: 25 mm Jobb kamra: 27 mm Pericardium: VCI: 12 mm Kérem minnél hamarabb válaszoljon. Köszönettel Marika

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szívultrahang témában

Kedves Marika!

Ha most itt minden értéket elmagyaráznék, írnom kellene egy új ultrahangos könyvet, de összefoglalom a leletet. Összességében nem került semmi kóros leírásra. A pitvarok és a kamrák, illetve a kamrák és a nagyerek között szívbillentyűk találhatóak, melyek a vért egy irányba  terelik. Az Ön esetében mind a 4 billentyű vékony, hártyás, olyan, amilyennek lennie kell. A billentyűk elvileg szelepként működnek, de általában egy minimális mennyiségű vért visszaengednek, ezt jelenti az MI és TI I°, ezek miatt nem kell aggódni. A szívüregek tágasságáról is nyilatkozunk ultrahangos vizsgálat során, mind a pitvarok, mind a kamrák átmérője normális. Az EF a kamra összehúzódó-képességére utal, ennek 50% felett kell lennie, a 69% nagyon jó érték, a mitralis E/A pedig a kamra elernyedő-képességét mutatja, ez az arány is teljesen rendben van.

Nem kell aggódnia a lelet miatt, ezek alapján nincs szervi eltérés.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. június 23., 21:03; Megválaszolva: 2009. június 23., 21:03
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...