• Szív ultrahang

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.nő

        Nem rég voltam szív uh-án mivel magas vérnyomást állapitotak meg nálam.

        Megszeretném kérdezni hogy az értékek mennyire normálisak? 21 éves vagyok.

        ECHO:29mm-es ao.gyökben 21 mm-re sep.ao.bill.JK 43mm, BP 20/30mm, SE 12mm, Hf 13mm. Bk 29/33mm EF 69% Jelzett mitr.regurg Koncentrikus Bk hypertophia.

        Számitot pulm, nyomás 28 Hgmm

        Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a Szívultrahang témában

        Kedves kérdező!

        Az ultrahanggal nincs komolyabb gond, a szív funkciója jó, nincsenek billentyűbetegségek. Az egyetlen eltérés a koncentrikus balkamra-hypertrophia, ami azt jelenti, hogy a szív fala kissé megvastagodott, így próbál megfelelni a fokozott terhelésnek. Ilyen előfordulhat akár sport miatt is, de lehet sajnos a már meglévő magas vérnyomás következménye is - fontos lenne a vérnyomás megfelelő beállítása.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        Dr. Bene Orsolya
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-07 18:08:48; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom