• Eltérések a vérképben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Úr/Nő!

        Vérképemben az alábbi értékek eltérnek a referencia tartománytól:

        Karbamid:  2, 32 mmol/l

        Koleszterin:  6, 04 mmol/l

        LDL-C /számított érték/: 4, 31 mmol/l

        LVK /számított érték/: 76 umol/l

        Transzferrin: 3, 68 g/l

        CRP meghatározása: 5, 6 mg/l

        Monocyta: 10%

        A háziorvos szerint nem kell foglalkozni ezekkel az eltérésekkel, mert a többi eredmény jó, én mégis aggódom, és szeretném megtudni, hogy utalhatnak-e ezek az eredmények valamilyen megbetegedésre.

        Válaszát köszönöm.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a vérkép témában

        Kedves kérdező!

        A laborleletek nem mutatnak jelentős eltérést. A karbamid egy vesefunkciós paraméter, emelkedett értéke esetén kellene aggódni, de ez inkább alacsonyabb. Az LVK és a transzferrin magasabb értéke vashiányra utalna, de ehhez jó lenne tudni a vas- és ferritinszintet, illetve a vérképet is. A gyulladásra utaló CRP jelzetten magasabb, valószínűleg ezzel sincs teendő, később érdemes lekontrolláltatni. Ami viszont tényleg magas, az a koleszterin és az LDL-koleszterin, ezek miatt indokolt lenne diétázni (sok zöldség, hal, olajos magvak fogyasztása a zsíros ételek, szénhidrátban és energiában gazdag készételek helyett), többet mozogni, és néhány hét múlva kontroll javasolt.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        Dr. Bene Orsolya
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-10 21:15:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 19:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom