Eltérések a vérképben

Tisztelt Dr. Úr/Nő!

Vérképemben az alábbi értékek eltérnek a referencia tartománytól:

Karbamid:   2, 32 mmol/l

Koleszterin:   6, 04 mmol/l

LDL-C /számított érték/: 4, 31 mmol/l

LVK /számított érték/: 76 umol/l

Transzferrin: 3, 68 g/l

CRP meghatározása: 5, 6 mg/l

Monocyta: 10%

A háziorvos szerint nem kell foglalkozni ezekkel az eltérésekkel, mert a többi eredmény jó, én mégis aggódom, és szeretném megtudni, hogy utalhatnak-e ezek az eredmények valamilyen megbetegedésre.

Válaszát köszönöm.

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza vérkép témában

Kedves kérdező!

A laborleletek nem mutatnak jelentős eltérést. A karbamid egy vesefunkciós paraméter, emelkedett értéke esetén kellene aggódni, de ez inkább alacsonyabb. Az LVK és a transzferrin magasabb értéke vashiányra utalna, de ehhez jó lenne tudni a vas- és ferritinszintet, illetve a vérképet is. A gyulladásra utaló CRP jelzetten magasabb, valószínűleg ezzel sincs teendő, később érdemes lekontrolláltatni. Ami viszont tényleg magas, az a koleszterin és az LDL-koleszterin, ezek miatt indokolt lenne diétázni (sok zöldség, hal, olajos magvak fogyasztása a zsíros ételek, szénhidrátban és energiában gazdag készételek helyett) , többet mozogni, és néhány hét múlva kontroll javasolt.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. május 10., 21:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 19:56
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Van még választásunk,

Jónapot kívánok

A kérdésem a következő. A férjemmel eggyidőbe csináltattunk vérképet.Sajnos nem igazán jók az eredmények. Azt...

Labor eredmények
A következö laboreredmények orvosi véleménye érdekelne! Fructosamin meghat: 281 umol/l (4, 10-5, 90) Triglicerid: 1, 83 mol/l (0, 7-1, 7)...
Szívelégtelenség, hormonzavar
Tisztelt Doktornő! Pajzsmirígy alulműködésre L-thyroxint szedek kb. 72 mikrogrammot. Magas vérnyomásra szedtem 1 db 5/5 mg egiramlont, 1 db 1 mg-os...
Brilique 90mg gyógyszer
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A nagymamám 1 hónapja kapott szívinfarktust, amelyből sikerült azóta felépülnie, viszont szednie kell egy Brilique...