• Prolabál

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot,19 éves vagyok,és ma egy szívultrahangon vettem részt.Megállapították hogy  a Mitralis mellső vitorla enyhe fokban a bal pitvarba prolabál.Állítólag ez " szépséghiba" és semmi komoly,de azért mégis aggódok ,mivel sportolok és ,hogy az kihathat e erre a problémára,versenyszerűen focizok mellesleg.Válaszoukat előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a szívultrahang témában

        Kedves kérdező!

        Ez az eltérés többnyire valóban csak szépséghiba, bár gyakran jár kellemetlen panaszokkal. A bal pitvar és a bal kamra közötti billentyű kicsit lazább, a kamra összehúzódásakor kissé visszacsapódik a pitvar felé. Előfordulhat, hogy ez több-kevesebb vér visszafolyásával jár a pitvar irányába, emiatt érdemes rendszeresen ultrahanggal követni a billentyű állapotát. Ez egy jóindulatú eltérés, általában emiatt nem szükséges a sportot abbahagyni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-14 15:43:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 09:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés