• Gyógyszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Férjem évekkel ezelőtt szívinfarktuson esett át!Ezidáig vérnyomáslehúzó és koleszterin csökkentő gyógyszert szedett!pár hete vérnyomásása estére mindig felment,most kapott egy plussz gyógyszert,amiről szeretném tudni mi az,de mivel Izraelben élünk,más neve van ,mint az otthon forgalmazottaknak így nem találom a gyógyszerkeresőben!Itteni neve Cardiloc,tartalmaBisoprolol Fumarate2,5mg! Előre is köszönettel Lábodiné Györgyi

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Tisztelt kérdező!

        A bisoprolol egy béta-receptor blokkoló gyógyszer (tulajdonképpen az adrenalin, és a hozzá hasonló vegyületek hatásait gátolja). Többek között pulzuscsökkentő, vérnyomáscsökkentő hatással rendelkezik. Csökkenti a szív terhelését és oxigénigényét is, ezért koszorúér-betegségben is előnyös az ilyen típusú gyógyszerek adása. Hazánkban pl. Concor, Bisoblock néven elérhető, de számos más, azonos hatóanyagú készítmény létezik.

        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-13 13:25:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés