Nyelőcső varicositas

Tisztelt Doktornő! Nyelőcső varicositas-t (4 helyen kellett beavatkozni) éltem túl idén januárban, a rehabilitáció kapcsán elhangzott egy életviteli kitétel amivel kapcsolatban kérek véleményezést - tájékoztatást, merre/milyen irányban folytassam tovább a gyógyulást. Semmiféle testmozgás nem javasolt, sem dinamikus terhelés sem kardió jellegű, legfeljebb kellemes séta (kifejezetten ajánlva) . Mivel 25kg fogytam (a testsúlyvesztés már beállt) , de a testemmel nem vagyok elégedett, szeretnék formázottan súlyt/formát gyarapítani, ha lehetséges. Jelenleg 2x6mg -lentebb megnevezett- gyógyszert szedek. (2x25mg-mal engedtek ki a kórházból, rendszeres háziorvosi felügyelet mellett gyógyulok jelenleg, a belgyógyász a drasztikus egészségbeli javulásom után minden jót kívánt a tükrözés után fél év elteltével) . Jó eséllyel sokáig kell még a nevezett gyógyszert szednem, határozott időpont a gyógyszer leállításával kapcsolatban nem fogalmazódott meg (de ez egyelőre nem zavar, legrosszabb mellékhatásként a terhelésre szédülés jelentkezik,pl a lépcsőzés nem a barátom) . Kérdésem konkrétan a gyógyszeres kezelés jellemző gyakorlatára vonatkozik (időtávlatban) , ill. mi az alkalmazott terápia a fizikummal kapcsolatban (ez lenne a fontosabb, a sok fekvéstől az ízületeim is fájnak, a séta nem javít,sőt..) . Mielőbbi válaszára várva, Tisztelettel, Tamás

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza témában

Kedves Tamás!

Látatlanban nehéz, de a leírás alapján nem javasolt súlyzós edzés. Tudni kéne a mája, hasűri erek állapotát, kontroll gastroscopia, a nyelőcső megítélésére.

Kérdés: 2022. november 27., 05:49; Megválaszolva: 2022. november 27., 06:46

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Nyugalmi pulzus
Tisztelt Doktor! 28 éves vagyok. 177cm, 85kg, enyhén túlsúlyos, ülő munkát végzek. A vérnyomásom felülről üti a normál határértéket, viszont...
Infarktus?
Tisztelt Doktornő! Érdeklődnék hogy 34 évesen lehet az embernek infarktusa? Kardiológiai leletek (ekg, sziv UH, terheléses ekg)...
Alacsony pulzus
Tisztelt Dr. Nő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz.. Két hónapja szültem meg a kislányom terhességem alatt jelentkezett alacsony pulzus nyugalmiba...
Szívbetegség
Tisztelt Doktornő! 27 éves férfi vagyok velem született ebstein-em van. Lassan 10 éve nem voltam kontrollon. Soha nem volt semmi panaszom. Gyógyszert...
Arytmia Szédülés
Jó napot kedves Dr.Molnár Dóra 30 éves férfi vagyok 193cm magas 79kg az lenne a problémám hogy párszor a vérnyomásmérőm ki szokott mutatni...