Érfájdalom utáni émelygés, látás, komunikációs képesség és felfogás jelentős romlása

Szép napot! Tegnap lépett fel nálam munka közben egy olyan probléma, hogy hirtelen mozdulat során erős szúró fájdalmat éreztem az egyik nyaki ütőeremben, egymás követően háromszor is, ezután pedig vendégek kiszolgálása során elég nagy romlást vettem észre a beszéd, számolás és felfogó képességemben. Emellett az éjszaka folyamán olyan erősnek éreztem a szívdobogásomat hogy nem hagyott aludni illetve folyton felébredtem, ma reggeltől pedig olyan tünetek léptek fel, mint beszédzavar, nehezen vagyok tisztában a környezetemmel, fejfájás, szédülés (nem ringlispir, inkább mint az agyrázkódásnál) tájékozodási képesség hiánya, kicsit olyan érzés mint ha látnák, hallanék, és érintenék de képtelen lennék érteni mit hallok, látok vagy érzek. Legtöbb tünet hasonlít egy agyrászkodáshoz de még sem ugyan azok. A legerősebb romlás a felfogás képességemben észrevehető, utcán közlekedni is nagy kihívás lett, mint ha minden olyan homályos lenne, minden olyan zavaros. Régebben gyakran volt hasonló problémám, és sokat voltam korházban is, az ambuláns adatlapomon az alábbi szerepel: "Koponya MR: A vermisben és mellett mk. kisagy féltekében seprűszerűen ábrázolódó venés rendszer ábrázolódik, mely a kontrasztanyaggal jól feltőltődik, az elváltozás a venás sinus felé deneralódik, a venás sinusok kontrasztanyag feltöltődése szabályos" a tünetek most is hasonlóak mint akkor, de jelenleg eléggé korlátoznak, minde emellett nem tudom mi történthetett és nagyon nem érzem jól magamat. Ebben szeretnék segítséget vagy tanácsot kérni. A tünetek olyan erőteljesek hogy a mindennapi komunikációban vagy dolgot megértését el lehetetleníti. Nehezen fogalmazok és képtelen vagyok figyelni arra amit mások mondanak, és nem fogom fel ami körülöttem történik. Köszönöm a válaszát és a segítséget előre is.

Dr. Járányi Zsuzsanna válasza témában

Tisztelt Kérdező!

Panaszai további kivizsgálást igényelnek, ezért kérem keresse fel mielőbb háziorvosát, illetve egy neurológiai szakrendelést.

Üdvözlettel dr Járányi Zsuzsanna

Kérdés: 2022. szeptember 27., 21:06 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 30., 10:17
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Leszázalékolás
Nyelőcső varicositas
24 órás EKG kiértékelés
Stent és jogosítvány
Lehet-e szívproblémám?