Fülzúgás, látászavar, pulzálás

Tisztelt Doktornő! Kezelt pajzsmirígy alulműködésem és magas vérnyomás betegségem van, de év elején volt egy felső bal bordaközi ideggyulladásom, ezt követően egy erős szívdobogás maradt vissza, majd jött a füldobogás, fülzúgás, látászavar, mely nyugalomban is, aktivitás után kiváltképp jelentkezik (akár néhány lépcsőfok megtétele, séta után is) . A egész testem pulzál, remeg. Panaszaim az alábbiak (8 hónapot követően): - bőrön folyamatosan hajszálerek megjelenése, bőr petyhüdtebbé vált, fehérebb színű, érzékenyebb napfényre és melegben (neuropátia?) (néhány hossz úszás után vőrös hajszáleres mellkas, korábban ilyen nem volt) -emésztési, székelési problémák, hastájékon érzékenység (neuropátia?) - látászavar pulzusszinkronnal, hajszáleresedés, szemérzékenység (neuropátia?) - fülzúgás, füldobogás pulzusszinkronnal, fülérzékenység (neuropátia?) -enyhe potenciál csökkenés, nemi szerv érzékenysége - fej lüktetése, lehajoláskor egyből nyomás nehezedik a fejemre, fejérzékenység (neuropátia?) - erős szívdobogás - nyaki verőerek és mellkas erős lüktetése, pulzus érzete gyakorlatilag a test egész területén, bőrfelület érzékenységgel (neuropátia?) - szédülés, ilyenkor pillanatnyi egyensúlyvesztés érzete (néha jön elő) - enyhe memória, gondolkodási zavar - többször nehézlégzés (oxigénhiány?) - fáradékonyság, alvászavar . Szűkül a kör és valószínűleg keringési probléma áll a háttérbe, attól tartok neuropátiás (szenzoros idegbántalom) bántalmat okozott. Kardiológia, fülészet, szemészet konkrétan negatív, bár a feljebb leírt panaszokat alátámasztottak, csak nem a szív, fül vagy szem közvetlen betegsége, hanem a keringési probléma okozhatja. . Koponya, mellkas érfestéses MR-eket javasoltak. Angiológiai és neuropátia irányába kivizsgálás folyamatban. Tegnap kezdődött egy 10 napos értágító infúziós kezelésem, annak hatását még meg szeretném várni. Korábban volt duplex ultrahang keringés, végtagok (artériás, vénás) , nyak keringés, illetve szív tájékon (kardiológián) vizsgálatom azon nem igazolódott probléma. . **Panaszaim mellet a napi 3 Rutascorbin és napi 1-2 Detralex szedését javasolták panaszaim mellett (erős lüktető dobogás, pulzálás, hajszáleresedés szemben is) angiológián, kardiológián amíg meglesz a probléma. Doktornő erről mit gondol, illetve az értágítós infúziós kezeléssel nem okoz problémát vagy csökkenti annak hatását? Angiológiára 10.27-re kaptam időpontot, sajnos nem most lesz, addig is valahogy ki kellene húzni. . **Doktornő mit gondol a panaszaimról keringési, érrendszeri probléma állhat a háttérben és vele jött az idegbántalom? Ez akkor valószínűleg az egész szervezetet érintheti (kiszáradt és fehérebb bőr, gyors kopaszodás és őszülés, enyhe potenciál csökkenés, hajszálerek folyamatos megjelenése) . Milyen vizsgálatok lehetnek szükségesek? A kapilláris erek oxigénellátásával lehet probléma (normál vérnyomás mellett is erős dobogás, pulzálás, fizikai tünetek testszerte, melyek körülbelül egyszerre jelentkeztek)? . **A másik kérdésem az lenne, ha az állapotom nem lesz jobb az értágító infúziós kezelést követően, de szerintem ha jobb lesz is koponya és esetleg mellkas érfestéses vizsgálatot szeretnék csináltatni, hogy mihamarabb meglegyen. Erről mit gondol? . **A kérdésem az lenne, hogy a feljebb leírt panaszok mellett a ,,3D angiográphiás kopony MR" vagy a ,,Belső fül + koponya kontrasztos MR" lenne jobb (Medicover) , azaz a 3D-s vagy a sík ábrázolású MR rajzolná ki jobban a problémámat? . Jelenleg pluszba szedek a problémák miatt, bár erre már nem igazán használnak: Rutascorbin (napi 3x1 orvosi javaslat) , Detralex 500 (napi 1 orvosi javaslat) , Milgamma N (napi 2 orvosi javaslat) , Bioco Rutin 50 + 100 mg C vitamin (napi 1) , C vitamin 1000 mg (napi 1) , Calcium + Magnesium 750 mg (napi 1) , Multivitamin (napi 1) , Systane ultra szemcsepp (napi többször orvosi javaslat) Meglévő betegségeimre: L-thyroxin kb. 72 mikrogrammot,1 db 5/5 mg egiramlon, 5 mg bisoprolol sandoz . Köszönöm válaszát előre is. . . További szép napot kívánok!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza témában

Tisztelt kérdező!

Panaszai, tünetei és az ön által is melített negtív vizsgálati eredmények alapján nem javasolom az érfestés elvégzését. Az angiológián a fizikális vizsgálat után lehet bármiről dönteni. Üdvözlettel dr Járányi

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2021. szeptember 07., 14:02; Megválaszolva: 2021. október 29., 23:34
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Extra Systole
Szívizomgyulladás - lehetséges?
Infarktus lett volna?
Magas pulzus, laborértékek
Tisztelt Doktornő! Magas pulzus, laborértékek/Szívdobogás, laborértékek címmel tettem fel kérdést, de nem írtam a hasi UH eredményéről, ezt...
Nebibeta és pulzus
Tisztelt Doktornő! Magas nyugalmi pulzus, sinus tachycardia kapcsán írtam nemrég Önnek. A rendelőben 118 bpm-et mértek, itthon 90-100 között mértem....