• Magas vérnyomás - megfelelő gyógyszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő. 35 éves vagyok, magas vérnyomással kezelnek. Amikor felfedezték a betegséget nálam, Coverex-et írt fel a háziorvos. Ez nem igazán érte el a kivánt hatásat. Ezután Coverex Comb-al próbálkoztunk, majd a kettő kombinációjával. Jelenleg egy tabletta Coverex Comb-ot szedek reggel és fél tabletta Coverex-et este. A vérnyomásom most rendben van. Felmerült bennem azonban a kérdés, hogy más gyógyszer alkalmazása helyett helyes-e a dózisnövelést alkalmazni, mondván a Coverex az nagyon jó gyógyszer? Kételyeim már csak azért is keletkeznek, mert háziorvosunk az utóbbi időben kicsit megöregedett és sok dolgot elfelejt betegeivel kapcsolatban. Üdvözlettel: Dániel

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Tisztelt Dániel!
         
        Háziorvosa helyesen járt el mivel a Coverex (azaz a perindopril) napi maximális adagja 8 mg, kombinációként egy vizhajtó típusú vérnyomáscsökkentőt indikált ( a Coverex Komb-ban lévő indapamiddal). Mivel a Coverexben 4 mg perindopril van, a Coverex Komb-ban pedig 4 mg perindopril mellett 1, 25 mg indapamid található, igy Ön napi 6 mg perindoprilt és 1, 25 mg indapamidot szed, ami úgy tűnik, hatásos. Én is hasonlóan tettem volna. Kollégám a magas vérnyomás kezelésének szabályai szerint állította be a vérnyomását.
        (Felhívom figyelmét a vérnyomáscsökkentés további - receptfelírás nélküli - eszközeire is: a sóbevitel erőteljes csökkentése, heti legalább 3x-i sportszerű testmozgás, testsúlycsökkentés, a kalóriabevitel csökkentése, zöldségekben- gyümölcsökben gazdag ún. "színes" táplálkozás).
         
        Tisztelettel:
        Dr. Bíró Csaba István, kardiológus-belgyógyász, Debrecen 

         


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-04-10 09:02:04; Megválaszolva: 2011. július 27., 18:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt DOktornő/Doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy 61 éves szüleimnek, valamint 96 éves nagyapámnak milyen kiegészítő készítményt (vény nélküli hatóanyagot) lenne érdemes szedni szív- és érrendszeri problémák (kifejezetten...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció