• Kardiológiai lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Problémám: mellkasfájdalom, magas pulzus, kézzsibbadás, szédülés. Kardiológián most voltam, jövőhéten lesz egy 24 órás EKG felrakva. A kardiológián készült EKG: Sinusrythmus, fr:80/min, reg.Rövidebb PQ, norm.QRS.ST.izoel.III-ban és V2-4-ig neg. T-k.R tengely kp állásban. Inkomplett JTSZB. Pulzoxymetria: 97%-98%-94%. RR:14080 Hgmm P:80 min Ultrahang: A mitrális billentyű vékony, tükörkép mozgást végez. A bal kamra: 30,48mm. Septum: 8mm hátsó fal:8mm EF:61% Aorta gyök 32mm, billentyű szabályos. A bal pitvar:32×41mm Jobb szívfél norm tág. TAPSE:25mm. TI:min.,az ebből becsült JK-i nyomás 20+10 Hgmm. Mitralis EA: 1,1,5msec. DT: 210 msec. Felmerült a WPW, ezek alapján.?

        Dr. Molnár Dóra válasza a WPW? témában

        Kedves Kérdező! A rövidebb PQ előfordul WPW szindrómában, de nem ez kizárólag a betegség lényege. Nem írja milyen magas a pulzus, és milyen körülmények között. A WPW nem 38 éves korban szokott jelentkezni. A Holter folyamatban van. Bizonyára választ kap a kérésére a kivizsgálás lezárást követően. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. szeptember 18., 11:43; Megválaszolva: 2019. szeptember 20., 07:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: