• szívbetegségek, adókedvezmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornó! Veleszületett szívproblémával (aorta billentyű fejlődési rendellenessége) 2010-ben egy sikeres műtétet követően aorta műbillentyűt kaptam.Emiatt rendszeres kontrollvizsgálatra járok, és a fent említett gyógyszert kell szednem életem végéig. A közelmúltban hallottam, hogy bizonyos betegségekre adókedvezmény, jár amiről kevesen tudnak. Érdekelne, hogy ez az állapotom így tartós betegségnek számít e. (Apropó: aorta billentyű rendellenességei megtalálható a kormányrendelet alapján felsorolt betegségek listájába ) Válaszát előre is köszönöm. B.

        Dr. Molnár Dóra válasza a adókedvezmény témában

        Kedves Kérdező! A 335/2009 kormányrendelet 16. pontja szerint a veleszületett és szerzett szívbetegségben szenvedő a III-IV. NYHA funkcionális stádiumban lévő pácienseknek jár az adó kedvezmény. Ez azt jelenti, hogy hogy egy emelet megmászása, sík terepen hosszabb gyaloglás normál tempóban, egy kis bevásárlás ( 3-4 kg cipelése) gondot jelent, illetve még ennél is rosszabb a terhelhetőség, sőt esetleg nyugalomban is nehézlégzése van a betegnek. Sokféle szívbetegség vezethet ilyen súlyos állapothoz, ezek felsorolása történik a BNO szerint. Remélem, hogy Ön nincs olyan súlyos állapotban, mint ahogyan ezt fent vázoltam. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Kérdés: 2016. április 01., 10:54; Megválaszolva: 2016. április 03., 09:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Ezek az értékek jók?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció