Szívstressz index

Tisztelt Dr Molnár Dóra Pár hete részt vettem a "nagyra becsült"Vero kft ingyenes egészségügyi állapotfelmérésén. Az a kérdésem: , mennyire kell komolyan vennem a kapott értékelést? Idáig az Sztk-ban történt vizsgálati eredményeim, amit kb. négy évente történtek, egyetlen negatív eredménye, gyengén emelkedő vérnyomás, amire naponta 1db Vidonorm tablettát szedek. Súlyom normális, nem élek tespedtt életet, nem dohányzom, nem iszom alkoholos italokat. Ezért döbbentett meg a "Vero"vizsgálati eredménye, ami a következő: Viport nevű láthatóan mobil műszerrel végeszték:szívstresz: 73% pulzus: 83 ritmusos EKG érték: 86ms szívfrekvencia ingadozás: 46ms szaturáció: 93% A hőfénykép szerint a végtagok hajszálér vérkeringése gyengült, a hajszálér szükület mértéke: -10 c' Ezidáig semmiféle tünetet nem éreztem, sőt kifejezetten edzettnek érzem magam. Rendszeresen tornázom, és kocogok. Válaszát előrre is köszönöm Üdvözlettel.

Dr. Molnár Dóra válasza témában

Kedves Kérdező, nem ismertek a vizsgáló módszer standardizálásának körülményei, és a referencia értékek számomra, ezért értelmezni sem tudom a fenti értékeket. A vizsgálat helyszínén kellett volna részletes magyarázatot kérni. Örüljön annak, hogy nincs tünete, éljen egészséges életet továbbra is, időszakos vérnyomás ellenőrzéssel, évente EKG-, labor és mellkasi röntgen vizsgálat elvégzésével, valamint urológiai szűrő vizsgálattal sokat tehet az egészsége megőrzéséért. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Megválaszolva: 2016. február 23.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Elhúzódó fejfájás
Tisztelt Doktornő! Mindig is fejfájós voltam, főleg frontok idején, azonban az utóbbi 1-2 hétben szinte minden nap küzdök fejfájással. A fájdalmat...
Szifilisz szerológia
Jó napot. Fél évvel ezelőtt (2023,december 30) volt egy egyéjszakás kalandom egy prostituáltal. Az eset után 6 héttel minden std tesztem negatív lett mind...
Koponya Mr elemzés
Jó napot tudna segíteni kielemezni az mr leletemet?:) A külsõ és bels liquorterek normális tágasságúak, a kamrarendszer érdemi aszimmetriát nem mutat, a bal...
Porcsérülés gyógyítása évek múltán
Tisztelt Doktornő! Évekkel ezelőtt történt egy kis "balesetem": beakadt a cipőm sarka az aszfalton lévő résbe, és amikor léptem volna, egy jó nagyot rántott...
Vizelet utócsepegés
Tisztelt Doktor Úr! 30-as férfi vagyok, és 10 hónapja kezdődött, hogy a péniszem viszketni kezdett és a húgycsőben idegen test érzésem volt és vizeletürítés...
Idősember tenyerének erességéről
Zsibbadó kéz. A tárgyak megfogásakor nem érzi azokat. A képen látható erességgel összefüggésben van? Szinte feketéllik; a tenyér és az ujjak. Kell-e rá kenőcs...