szívstressz index

Tisztelt Dr Molnár Dóra Pár hete részt vettem a "nagyra becsült"Vero kft ingyenes egészségügyi állapotfelmérésén. Az a kérdésem: mennyire kell komolyan vennem a kapott értékelést? Idáig az Sztk-ban történt vizsgálati eredményeim, amit kb. négy évente történtek, egyetlen negatív eredménye, gyengén emelkedő vérnyomás, amire naponta 1db Vidonorm tablettát szedek.Súlyom normális, nem élek tespedtt életet, nem dohányzom, nem iszom alkoholos italokat. Ezért döbbentett meg a "Vero"vizsgálati eredménye, ami a következő: Viport nevű láthatóan mobil műszerrel végeszték:szívstresz: 73% pulzus: 83 ritmusos EKG érték: 86ms szívfrekvencia ingadozás: 46ms szaturáció: 93% A hőfénykép szerint a végtagok hajszálér vérkeringése gyengült, a hajszálér szükület mértéke: -10 c' Ezidáig semmiféle tünetet nem éreztem, sőt kifejezetten edzettnek érzem magam.Rendszeresen tornázom, és kocogok. Válaszát előrre is köszönöm Üdvözlettel.: T.Imre

Dr. Molnár Dóra válasza témában

Kedves Kérdező, nem ismertek a vizsgáló módszer standardizálásának körülményei, és a referencia értékek számomra, ezért értelmezni sem tudom a fenti értékeket. A vizsgálat helyszínén kellett volna részletes magyarázatot kérni. Örüljön annak, hogy nincs tünete, éljen egészséges életet továbbra is, időszakos vérnyomás ellenőrzéssel, évente EKG-, labor és mellkasi röntgen vizsgálat elvégzésével, valamint urológiai szűrő vizsgálattal sokat tehet az egészsége megőrzéséért. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. február 22., 20:45 ;Megválaszolva: 2016. február 23., 18:39
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Stressz és pitvarfibrilláció
Érfájdalom utáni émelygés...
Ingadozo vernyomas, magas pulzus, edzes...
Szívritmuseltérések
Tisztelt Doktor Nő! 18 éves sportos fiatal lány vagyok,komoly betegség nélküli,műtétem sem volt. 58 kg. Életem során pszichés jellegű...
Ritmuszavar, reflux
Kedves Doktornő! Több mint fél éve diagnosztizáltak ritmuszavarral, kamrai és pitvari extrákkal (24 órás holter alapján napi ütések 8%-a megy...