Herbál drog okozza szívproblémát?

Tisztelt Doktornő! Az öcsém (19 éves) állítólag 1, 5 évig herbált és marihuánát szívott elvétve, bulik alkalmával. Elmondása szerint nem több mint 30 szálat összesen. Valószínűleg március óta már nem szívott semmit. Azóta viszont többször rájöttek "rohamok", főleg esténként: hirtelen nagyon szaporán ver a szíve és felmegy a vérnyomása. Méréskor 145/89/130 körüli értékek szoktak lenni. Többször vittük már ügyeletre, a mentő is kijött, de nem csináltak vele semmit. Anyukám Panangint szokott neki adni, vagy Magnézium tablettát. Általában 15-20 perc alatt elmúlik a roham. Volt szívultrahangon, EKG-t is csináltak, és szívbillentyű zavart állapítottak meg. A kérdésem az lenne, hogy a drog okozza-e ezeket a tüneteket? És ha igen, mit lehet tenni? Elmúlik-e magától vagy van-e rá valamilyen kezelés? Kihez forduljunk? Nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szapora szívverés témában

Kedves Kérdező, jó lenne a panasz körülményeit alaposabban megfigyelni, kiváltó okot keresni. 24 órás EKG és vérnyomás monitorozás is javasolt. Fontos lenne tudni, hogy a panasz környékén nincs-e nagyobb vércukor ingadozás. Ha kimutatható eltérés nincs, akkor a területileg illetékes pszichiátriai rendelésen lehet segítséget kérni ingyenesen. Beutaló nem szükséges. A rendszeresebben használt (sajnos, ez az összes bevitt mennyiséggel nincs szoros kapcsolatban) , függőséget okozó szerek hiánya esetén pánik szerű rosszullétek is előfordulhatnak szervi elváltozás nélkül. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. augusztus 14., 00:05; Megválaszolva: 2015. augusztus 14., 23:20
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Bal kamra hipertrófia
Holter ekg
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után