Mi bajt mutat a szívultrahang leletem?

Tisztelt Doktornő. Legyen szíves megmondani, hogy mi a bajom mert semmit nem mondanak csak azt vigyázzak magamra nagyon. Eredményeim: Echocardiographia: JK 29 mm. Ao.gyök 23 mm. BP 54 mm. Mitr. mellső vitorla prolabál. Ml parastemalisan nem látható. Dd67, Ds58 mm. EF 30%. Jelentősen csökkent BK-i syst.funkció. Segment.falmozg.zavar nincs. I.f Ml a csúcs felől nézve. BP 64x59 mm. JP 52x44 mm. JK 47 mm. Vizsgálat alatt ritmuszavar nem észlelhető. DTI117 msec. E/A 1, 06/0, 38, restriktív jellegű diast. zavar. BK-i kiáramlási sebesség max. 0, 5 m/sec, de ütésről ütésre változik. IVC 20 mm, légzésre átmérője változik. Tl-ből szám. JK-i syst.nyomás 14 Hgmm Status: cor, pulmo, has neg, nyaki erek felett zörej nincs, máj, lép nem tap, has neg, anasarca nincs. EKG: 75/min.alapritmus mellett gyakori, olykor párosával jelentkező egygócú KES-ek, PQ 0, 20, I.f. AV-biock, P pulm, QRS 0, 08, QT 0, 34, meredek R tengely, átm.zóna V2-3 között, enyhe repol.zavar, sekély neg.T hullám i-ben és a VL-ben, neg-poz. T hullámmal V5-6-ban Várom válaszát köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Szívnagyobbodás témában

Kedves Kérdező, Önnek a szívultrahang lelet alapján szívnagyobbodása van, és csökkent a szív pumpáló képessége is. Ennek a problémának az oka a leírás alapján nem megmondható. Gyógyszereket kellene szednie, illetve rendszeres kardiológiai ellenőrzésre kell járnia. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. március 25., 12:06; Megválaszolva: 2015. március 25., 14:58
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás