Lehet ez szívelégtelenség?

Kedves Doktornő! Heti rendszerességgel megy el a látásom különböző alakú foltokban, változóan jobb vagy bal oldalon. A látáselmenés egy kis foltban kezdődik el, majd növekszik és kb fél óra múlva hirtelen megszűnik.Utána 1-2 órán keresztül még tompa vagyok. 2 éve kezdődött, de akkor csak pár hónapig tartott és ritkán fordult elő. majd teljesen tünetmentes volt.most 7-8 hónapja folyamatosan akár egy nap többször is jelentkezik.Fejfájás nem követi.Voltam neurológusnál (: Ott az aura migrénre gyanakodnak) , nyaki ultrahangon, vérvételen, kardiológián (: volt rajtam 0-24 és holter mert szívritmus zavar lépett fel, Gyerekkorom óta van szívbillentyű elégtelenségem.) Voltam EEG-n és beutalóm van koponya mr+mra vizsgálatra.Egyik vizsgálaton sem találtak semmit.Kardiológiára évente kell vissza járjak, a szívritmusom terhelésre helyre jön ezért gyógyszert nem kell szedjek. Közben kíváncsiságból az egyik látáselmenéskor megmértük a vérnyomásom és: 130/67/35 volt.megmértük a jobb kezemen is: 140/69/37. miután visszajött a látásom is: 130/80/37 volt. rá egy órára megint megmértük: 135/72/36. majd ugyan ezen a napon rá 2 órára megint elment a látásom 20 percre akkor volt: 139/90/60.Állandó a fáradtság és a gyakori a légszomj már fél éve. Legközelebb amikor megtudtuk mérni látáselmenés után egy órával volt: 133/90/65.ezt fejfájás követte. szívritmuszavarral. (majd volt: 151/78/53 szívritmuszavarral, ekkor nem ment el a látásom) . Legutóbb pedig légszomj érzésem volt, elment a látásom 15: 45kor majd hullámokban változott az erőssége 16.28ig.eközben a vérnyomásom: 143/80/78 volt (előtte energia italt ittam) . egy óra múlva a vérnyomásom: 132/84/79. Mitől lehet ez? Mi lehet a megoldás? Lehetséges, hogy a szívemmel van a gond? nem is neurológiai probléma áll fent? Lehet ez csak stressz, túlhajszoltság? Kardiológiára csak február végére kaptam beutalót, de a mindennapos fáradtság a munka helyen megszédülés, a gyakori látáselmenés megijeszt. Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza látászavar témában

Kedves Kérdező! A látás probléma szerintem is speciális migrénre utal. A stressz, a feszültség is ronthatja az állapotát. A vérnyomás értékek kissé az optimális felett vannak, illetve 1-1 enyhén emelkedett érték is előfordult a leírás alapján, de ennyi ingadozás élettani szempontból elfogadható. Esetleg 24 órás monitor segíthetne pontosabban meghatározni az egész napos vérnyomás menetet. Szemészeti vizsgálat is javasolt. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 11., 19:22; Megválaszolva: 2015. január 11., 22:00
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...