Magas vérnyomás, szívritmus zavar

A problémám ott kezdődött, hogy 3 évig versenyszerűen kosárlabdáztam, ami mindennapos kemény edzést jelentett, hozzászoktam a mozgáshoz, majd hirtelen bejeztem a sportot és kb. 2-3 hónapig nem mozogtam. A 3. hónap végén előfordult h naponta egyszer-kétszer szúrást éreztem a mellkasom bal oldalán, ami egy idő után megszűnt. Ezzel egy időben az iskolai súlyzós erősítés után fájt a jobb könyököm amivel elmentem az ortopédiára, ahol felírtak kül. gyulladáscsökkentőket-Apranax, Keplat és Miderizone. A probléma ott kezdődött, hogy egyik nap a gyógyszerek bevételét megelőzően, este ittam 2, 5 dl energiaitalt, melynek hatására szívritmus zavarom volt. Bementem a kórházba, ahol az EKG után rövid idővel magától teljesen megszűnt, majd utána a kórházban is jól voltam, nem volt semmiféle panaszom a stresszen kívül. Volt szív ultrahangom is, és negatív lett, viszont a vérnyomásom magasnak bizonyult, annak ellenére hogy az ezzel kapcsolatos vizsgálataim is mind negatívak lettek, 135-140Hgmm körüli és azóta napi 1 Tritace-t szedek. Aktívan sportolni január óta ismét elkezdtem. A kórházban nem voltak tüneteim, viszont mióta hazajöttem, főként az utóbbi 2-3 hétben előfordul szívdobogás-érzetem, és napi rendszerességgel arra vagyok figyelmes, hogy nyugalmi állapotban a szívem mintha pár percnyi ritmusos szívverés után egyet-kettőt félreverne.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza magas vérnyomás témában

Tisztelt Kérdező! Az elmondottak alapján indokolt lenne egy Holter- vizsgálat (24 órás EKG monitorozás) , lelet birtokában lehetne dönteni a kezelés szükségességéről. A területileg illetékes kardiológiai szakrendelésen tudnak ilyen vizsgálatot végezni. A panasz hátterében valószínűleg extraszisztolék állnak, recept nélkül kapható magnézium készítmény használati utasítás szerinti adagban megpróbálható a tünet enyhítésére a vizsgálatig. Koffein bevitel kerülése ajánlott. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2013. március 25., 20:03; Megválaszolva: 2013. március 27., 18:08
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szédülés, rosszúllét, szív...
Kedves Doktor Nő/Úr! Augusztus óta küzdöm egy problémával, ami megkeseríti a minden napjaimat. A fő tünetek erős szédülés, ájuláshoz közeli...
Vérnyomás, mellékhatások?:)
Tisztelt Doktornő! 45 éves nő vagyok, kb másfél éve szedek vérnyomáscsökkentőt. A kivizsgálásokkor Kardiológus Concor Amlo 5/10 mg-t javasolt....
Milyen gyógyszert javasolna?
Kb. 20 éve szedek szinte kezelhetetlen magas vérnyomásra Adalat GITS 30 gyógyszert, egyedül ez használ. Mellékhatásként 3-szorosára dagadt a bokám...
Fiatalkori aorta szűkület
19 éves fiamnál két éve diagnosztizáltak veseaorta szűkűletetet, amit a magas vérnyomás okának keresése közben fedeztek fel. Vérnyomáscsökkentő...
Lüktetés MPS miatt?
Tisztelt Dr. Nő/Úr! 16 évesen diagnosztizáltak nálam örökölt magas vérnyomást, és vele együtt MPS-t. Tudomásul vettem hogy alkalmanként...