Szívbetegség?

Tisztelt Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni az alábbi problémára: a páromról lenne szó! 25 éves Hölgyről van szó, kb. 4 hónapja egy erős stressz érte őt (családi probléma, nem a mi kapcsolatunkban, hanem apai ágon! ) aminek következményeképp 1 hónap alatt 10-12 kilót fogyott (nem evéssel! ) . Elmentünk háziorvoshoz aki a labor eredményeket látva megállapította, hogy magas a húgysava. 3 hónapos diétára fogta. Közben itthon történt egy elég ijesztő jelenségek sorozata: Erős szívverés ami néha mellkasi fájdalommal jár, illetve néha erős fulladással, de ezek nem mindig kisérik! Viszont az erős szívverés majdnem mindennapos. Illetve ok nélküli ingerlékenység, agresszió és ahogy Ő mondja: "terjed benne az adrenalin". Mostmár egyébként eszik rendesen! Kardiológiára két hét múlva megyünk időpontra./2hónapot vártunk! /. Kérem tanácsát nehogy komolyabb baj legyen. Előre is KÖSZÖNÖM!

Dr. Szanyi Andrea válasza fogyás témában

Kedves Kérdező!

A megemelkedett húgysavszint valószínűleg a hirtelen fogyás következménye volt. A kardiológiai vizsgálat előtt mindenképpen hasznos lenne vérkép vizsgálat a vérszegénység kizárására, valamint TSH vizsgálat a pajzsmirigy túlműködésének kizárására. Amennyiben sem a kardiológiai vizsgálat, sem az említett vérvételekkel nem igazolnak kórosat, úgy elképzelhető, hogy párja panaszait stressz okozza.

Dr. Szanyi Andrea
Dr. Szanyi Andrea belgyógyász, háziorvos, geriáter
Kérdés: 2012. október 31., 14:39; Megválaszolva: 2012. november 04., 17:26
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Pulzus érték
Szexualis aktus torokfájdalom
Labor értékek elemzés
A kokaint vagy más drogot tovább...
Hasfájást, Szédülés, Ájulás