• Alvászavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Álmomból felébredtem és a tv tetején lévő digitális órát a tv távirányitójával be akartam állitani ébresztőre, amit soha nem állitok be.Kb 2 percig próbálkoztam, mire rájöttem, hogy mit is csinálok. Másik esetben azt álmodtam, hogy a párommal telefonálok és elköszönés után feelébredtem, és kerestem a telefont, hogy lenyomjam. Meg is találtam, és pár másodpercig nyomkodtam, hogy letegyem a telefont, mire rájöttem, hogy ez csak álom volt. Azt szeretném kérdezni, hogy mitől lehet ez? Bisoprolol gyógyszert szedtem 2 hétig, egyik eset ez idő alatt volt, 1 hete abba hagytam a szedést, a másik eset azóta történt.

        Dr. Veress Dóra válasza a alvászavar, vérnyomáscsökkentő témában

        Kedves Kérdező! A bisoprolol ritkán okozhat alvászavarokat, esetleg hallucinációkat, de nem gondolom, hogy az ön esete ebbe a kategóriába tartozna. Inkább itt arról lehet szó, hogy nem különült el álom és valóság, és még nem ébredt fel teljesen, amikor ezeket a furcsaságokat csinálta. Ha a későbbiekben nem fordul többet elő, akkor a gyógyszer mellékhatása volt, ha igen, akkor alaposabb kivizsgálásért forduljon kezelőorvosához.


        Kérdés: 2012. április 03., 18:13; Megválaszolva: 2012. április 05., 13:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: