• Szexuálisan elhalt lettem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm doktor Nő/Úr! Egy furcsa kérdéssel fordulok önhöz, viszont muszáj megkérdeznem, mert kétségbe vagyok esve és remélem kapok segítséget! Világ életemben intenzív voltam szexuálisan, ami gyakori maszturbálásban, vagy a nők "falásában" nyilvánult meg. Ha van partnerem, közben is képes vagyok minden áldott nap, 5,6 alkalommal maszturbálni. Több, mint egy és fél éve nem volt barátnőm, és nagyon rászoktam a pornókra. Képes lennék egész nap maszturbálni, és mára már nagyon bizarr dolgok is felizgatnak, amik normális embernek furcsa! (felizgatnak nagyon furcsa dolgok gondolata is!) Mindig is perverz voltam, de nem ennyire.Ma már nem érzem azt, hogy jó lenne egy kapcsolatban élni, hiszen itt a kezem. Sajnos ez köszönhető a sikertelenségeimnek és csalódásaimnak, ezért inkább a maszturbációt választom. Egyszerűen nincs életkedvem imserkedni huzamosabb ideig, mert kiábrándulok a másikból, vagy nem mozgat meg többé. Emiatt sokszor depressziós is vagyok, inkább kielégítem a mára betegessé vált hajlamaim. Nagyon szégyenlem magam emiatt, főleg a "dolog" levezetése és gyakorisága miatt. Egyszerűen nem tudom limitálni a maszturbálást, napi szintnél lejjebb. Kezdek "megőrülni", hogy miért is süllyedtem le erre a szintre. Szerintem ez már nem normális. Válaszát köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a önkielégítés témában

        Kedves Uram! Nincs baj a gyakori önkielégítéssel vagy a szokatlan vágyakkal, ha ez nem zavarja Önt vagy ezzel nem zavar másokat. Én a problémát inkább abban látom, hogy ezek miatt leépíti vagy ki sem építi a partnerkapcsolatait. Az intimitás és a partnerrel való együttlét, közös programok, a lelkiélet legalább annyira hozzátartoznak és szükséges részei az emberi életnek, mint a nemi vágyak megélése. Inkább ezen kellene elgondolkoznia, hogy miért nem keres és talál magának megfelelő partnert, és minden csalódása ellenére is keresni valakit, akivel azonos hullámhosszra tud kerülni. 21 évesen nagyon fiatal még ahhoz, hogy feladja a párkeresést, mondhatni még csak most kezdődik igazán az életében az a korszak, amikor meg kellene ismernie a kölcsönös elfogadást, szerelmet és önmagát is ezeken a kapcsolatokon keresztül. A párválasztás folyamata nem mindig könnyű, néha keserves csalódásokkal is jár, de szükséges velejárója az ember személyiségfejlődésének. Ha megtalálja a megfelelő partnert, akkor a maszturbálás, mint pótcselekvés is háttérbe fog szorulni. A fenti okokból én azt javasolnám, hogy próbáljon nyitni a külvilágra, illetve ha nem megy, akkor vegye igénybe pszichológus segítségét is. Ha pornófüggőségre gyanakszik, akkor addiktológus szakembert kell felkeresni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 08., 20:10; Megválaszolva: 2011. július 11., 13:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés