• Crohn betegség és szem betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        3 hete, kb. 3-4 naponta váltakozva a bal és jobb szememen árpák jelennek meg, mindig máshol. A kezelés folyamatosan megy (csepp és kenőcs). Szerintem ez nem normális, hogy csak várom, hogy elmúljon (a szemorvos szerint nem tehetünk mást). Van-e ennek a szembetegségnek köze a crohn betegségemhez és merre lépjek tovább? kb. 2005-2009-ig rengeteg sipolyom volt a gát tályékon, megtámadhatta a szemem a crohn? Jelenleg nincs panaszom rá már két éve. Ha ezt egy bakteriális fertőzés okozza, gyógyszeres kezelés nincs rá? Az ekcémám is elmúlt a bőr és belgyógyászat összefogásával. Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Papp Júlia válasza a Crohn-betegség, árpa témában

        Tisztelt kérdező! Érdemes lenne kötőhártya váladék tenyésztésével és pontos érzékenység vizsgálatával az adott antibiotikumot kiválasztani. Ha szükséges esetleg szisztémásan is antibiotikumos kezelés elindítása. Jó volna ellenőrízni a vércukor szintet is, mert esetleg ha megemelkedik akkor az járhat gyakoribb szemhéjszéli fertőzéssel!


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 23., 13:23; Megválaszolva: 2011. október 25., 14:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés