• Tejfehér köd szürke hályog műtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A barátnőmet két napja műtötték szürkehályoggal. A kérésére írok Önnek. A műlencse beültetésénél az orvos nem találta a lencsén az ún. "lábakat". (?) Végül el kellett távolítani a lencsét (nagyon nehezen sikerült), és másikat behelyezni. (1 órás műtét lett belőle)A műtét után más szinte azonnal jól látott, a barátnőm viszont csak annyit, mintha - ahogy mondja - egy üres tejfeles pohárba nézne bele. Lehet ennek oka a rendkívüli beavatkozás? Esetleg (ne adj' Isten) a lencsén maradt valami fólia? Nagyon elkeseredett, mert a másik szeme eleve nem jó. A műtét előtt bíztattam, mert édesapám 86 évesen a műtét után 8 napra jobban látott, mint valaha is életében, és nagyon örült, hogy rászánta magát. A barátnőmnek természetesen kontrollra még vissza kell mennie. Köszönettel.

        Dr. Papp Júlia válasza a szürke hályog témában

        Tisztelt kerdezo! Gyakori szinte termeszetes "szovodmenynek" tekintheto a mutet miatt kialakulo kulonbozo merteku szaruhartya vizenyo, odema. A mutet soran a nyomasvaltozas, a kulonbozo folyadek aramlas, a muszer energiaja mivel feldaraboljak az elszurkult szemlencset stb. megviseli a szaruhartya belso felszinet borito endothel sejteket. Ha ezek a sejtek serulnek, viz jut be az atlatszo szaruhartya allomanyaba. A sejtek serulesenek merteke fugg a mutet idotartamatol, komplikaltsagatol es egyeni erzekenysegtol is. Amint a sejtek regeneralodnak, szepen fokozatosan feltisztul a szaruhartya, oszlik a "kod".


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 14., 01:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 18., 18:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: