Szürkehályog: homályos a látásom

Szürke hályog műtétem volt hat hete, látásom a műtött szemmel rosszabb mint műtét elött. Kérdésem: Lehetséges, hogy nem megfelelő lencse lett behelyezve? Lehetséges -e korrekció ha nem megfelelő a lencse? Orvosom szerint semmi kóros elváltozás nics, mMégis homályosabb alátám mint műtét előtt. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Juhász Levente Ákos válasza szürke hályog témában

Tisztelt Kérdező!

Kimondható, hogy a phacoemulsificatio ma a legnagyobb számban és legnagyobb sikerességgel végzett beavatkozás a világon. A szürkehályog miatti látásromlás a műtéttel visszafordítható.

A műtét utáni rosszabb látásnak oka lehet egyéb látásélességet rontó szemészeti betegség (pl.: maculadegeneratio, preretinalis membran, diabeteses maculopathia stb.) , műtéti komplikáció, elhúzódó gyógyulás.

A lencsedioptria meghatározása tartalmaz előre kevésbé meghatározható faktorokat, ezért kisebb dioptria eltérés előfordulhat. Ezek az eltérések azonban nem befolyásolják a korrekcióval (pl.:szemüveg) elérhető látásélességet.

Kérdés: 2013. május 08., 11:23; Megválaszolva: 2013. május 12., 09:08
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szürkehályog: van-e lehetőség...
Szürke hályog műtétem vol 2013.04 02-án. három napig jól láttam a műtött szemmel,.azóta folyamatosan romlik, egyre homályosabb a...
Szem sorvadás
Bal szememen 2004-ben szürke hályogot távolítottak el (lencse beültetés) . 1 éve a látásom rohamosan romlik (közelre is távolra is) homályosan...
Tejfehér köd szürkehályog műtét...
A barátnőmet két napja műtötték szürkehályoggal. A kérésére írok Önnek. A műlencse beültetésénél az orvos nem találta a lencsén az ún....