• Világos látás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 25 éves, jól látó, nem szemüveges, számítógép előtti munkát végző férfi vagyok. A múlt héten - egyik napról a másikra - a bal szememmel mindent világosabbnak, fényesebbnek látok. Némileg be is van vérezve, reggelente mindig rosszabb (a látásom és a bevérzés is), nap közben viszont mindig javul. Volt olyan nap, hogy estére nem volt már piros és egész jól láttam vele, aztán reggelre megint rossz lett. Válladék nincs, nem fáj, nem könnyezik, nem csíp, a jobb szememmel minden rendben van. Lehet köze ennek ahhoz, hogy lehúzott ablak mellett vezettem mostanában sokat, esetleg az autó klímájának vagy a túlzott napsütésnek? Volt már ilyen velem 1-2 évvel ez előtt, akkor ez az állapot néhány nap után magától elmúlt. Orvosi tanácsra szemcseppet használtam az elmúlt pár napban, de ez nem oldotta meg a problémát. Tudna kérem segíteni, hogy mi lehet ez, mi vele a teendő? Előre is hálásan köszönöm! Üdvözlettel: L.I.

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! A panaszok leírásával kicsit bajban voltam. A világosabb alatt halványabbnak, kevésbé telítettnek látta a színeket az egyik szemével? Ha valóban ezt érzékelte, akkor érdemes szemészeti vizsgálatot kérni és nagy hangsúlyt fektetni a látóideg állapotának, funkcióinak (pl. CFF, látótér) ellenőrzésére. Ha nem ilyen jellegűek a panaszok, a látásélesség hullámzik és enyhe pirosság jelentkezik annak több oka lehet: leggyakoribb a szemszáradása, szemhéjszél enyhe krónikus gyulladása, esetleg allergiás jellegű gyulladás. Műkönny készítmények néhány napos kipróbálása, használata után, ha változatlanok a panaszok akkor szintén javasolt a műszeres szemész szakorvosi vizsgálat kérése a pontos ok kiderítésére.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 29., 09:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 14:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés