• vibráló fény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T Dr. nő! Már régóta tapasztalom azt ,hogy az egyik szemem előtt egy fura folt jelenik meg,,majd egyre nagyobb vibráló kőr alakú ki kitakarva a látómezőt. Az kb. fél óráig tart de folyamatosan tisztul a látásom mindig a szemem jobb széle fele húzódik egyre kevesebbet látok belőle,majd eltűnik tünetmentesen. Ez kp évente jött elő idáig. Tegnap és ma is tapasztaltam. Picit megijedtem hogy szemészeti probléma,de mivel mindkét nap másik szememen jött ki így ha lehet így fogalmazni megnyugodtam mivel ha szemészeti gond lenni akkor csak egy szememen jönne ki mindig. Észre vettem azt is hogy általában attól jön ki ha hirtelen fel álok és akkor egy kisebb foltot látok ás abból fejlődik ki. mikor teljesen elmúlik mindig tompa fejfájás követi. Lehet ez várnyomás ingadozás vagy vércukor szint megemelkedése miatt? amúgy teljesen egészséges vagyok.. Bár az elmúlt 2 hónapban leadtam 7 kg ót kemény diétával. bár ez nem hinném,hogy közre játszana. mert mint már említettem,eléggé régóta van. eléggé kellemetlen mert ilyenkor a munkám nem tudom végezni kellőképen, és ez a vezetés közben további gondokat szülhet. orvoshoz fordulok hol kezdjem? Házi orvos? amúgy olvasgattam az interneten és nem vagyok egyedül ezzel a problémával. válaszát előre is köszönöm HK

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! Első lépésben véleményem szerint szemészeti vizsgálat lenne szükséges. szemfenék vizsgálat, szükség esetén látótér vizsgálat, szemnyomás mérés. A hirtelen testhelyzet változás során, ha a szem keringése nem tud gyorsan alkalmazkodni átmenetileg alakulhat ki a fenn észlelt elváltozás. A következő lépésben ideggyógyászati vizsgálat jöhet szóba, a migrénes jellegű eltérés kizárására. Ezt követően pedig belgyógyászati RR ellenőrzés, laborvizsgálat stb.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 10., 23:08; Megválaszolva: 2011. június 14., 19:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés