A vaku ártalmas a kisbabák szemére?

Azt szeretném megtudni, hogy a vaku ártalmas - e a kisbabák szemére. Mikortól lehet használni.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemészet témában

Tisztelt kérdező! Elméletileg a gyártók szerint nem ártalmas a fényképezők vakuja. De mint, ahogyan felnőtteket is az arra érzékenyebb egyéneknél sokáig okozhat kellemetlen panaszokat, tüneteket a sorozatos vaku villanás. A kicsiknél az első hónapokban nem ajánlott közelről, egymás után több vakus fényképeket készíteni. Részben zavarja a kicsit, hogy a tágabb szembogarakun át a kissé éretlenebb látóhártyát erős fény éri, másrészt a hirtelen felvillanások megijeszthetik az apróságokat. Érdemes vaku nélkül, vagy távolabbról, nem szemből készíteni a képeket.

Kérdés: 2011. március 17., 17:44; Megválaszolva: 2011. március 20., 10:38
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Mi lehet ez a szememnél?
Tisztelt Dr. Úr! A kérdésem a következő. Mai napon vettem észre, illetőleg nem tudom mióta van (lehet mindig) , csak nem figyeltem fel rá. A...
Kis csepp Canesten került a szembe
Tisztelt Doktor Úr! Feleségem (72 éves) szemébe - véletlenül, 3 órával ezelőtt - egy kis csepp Canesten került. Viszkető szemét azonnal...
Szembetegség
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Körülbelül 10 éves korom óta tart ez az életemet nagyban befolyásoló betegség amire máig nem kaptam választ/diagnózist....
Szem
Jo napot! Olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy a jobb szemem kisebbnek tűnik mint a bal! Magas vérnyomásom van amire Coverexet szedek.Semmi fájdalmat...
Mi lehet a probléma?
Tisztel Dr.Cserháti Zoltán! Olyan problémám lenne hogy azt vettem észre ha le fele nézek pl telefont akkor a bal szemem rendesen áll a jobb szemembe...