Látás

Kedves Dr ur/nő. tisztelettel kérem segitségét az alábbi eü.problémámmal kapcsolatban. Szemészeti leletem a következtő: ""szemmozgások szabadok, kettősképet nem jelez. Szaruhártya görbülete fiziológiás határon belül. Katarakta nem lárható. BUT: fiziológiás Amster rácson scotomár nem jelez. Rés, üvegtest, biomikroszkópia, ophtalmoscopia: Mko. békés conjuktiva, a cornea sima, az elülső csarnok, lencse, üvegtgest tista. Funduson a papilla határa követhető, jo.temp.keskeny atrophiás szegély, C/D = 0.3, bo. temp. lapos, szélesebb exsav, C/D = 0.7 színeltérés nélkül. Az artériák reflekcsíkja kiszélesedett, Salus-Gunn tünetek. A retina macula ép. Perifériás tágitás nélkül deg.terület, lyuk, szakadás, nem látható. Diagnózis: In. obs. Angiopathia ret.hypert std II.o.u. Hypermetropia o.u." VÉGEZTEK: az SZTK-ban: szemfenékvizsgálatot, OCT és látótérvizsgálatot....Állandó panaszom a két oldali szemvillódzás, mely egyre intenzivebb. Nyaki gerinc rtg-n voltam.Semmi. Mit tegyek, nehogy rossz vége legyen? Ja, igen és voltam még nyaki érultrahangon is, mely diagzisa a következő: arteriosclerosis univ. et.cerebri.spondylosis cerv. -vertigo. tinnatus I.s.dysthymis-Obs.."" Kérném szives válaszukat, mire számitsak, vagy mi a teendőm.? tisztelettel Marianna

Dr. Papp Júlia válasza látászavar témában

Tisztelt kérdező! A szemészeti vizsgálatok közül nem látom a szemnyomás mérés eredményét. Az elvégzett OCT és látótér is valószínűleg negatív eredménnyel zárult a zöldhályog irányába. A leírásból az is kitűnik, hogy ellenőrizték a keringést és a látóhártya széli részeinek az állapotát is. valószínűleg a vérnyomást is ellenőrizték és jól be van állítva. Esetleg neurológiai irányba kellene tovább lépni, migrén kizárása céljából.

Kérdés: 2011. március 11., 17:10 ;Megválaszolva: 2011. március 15., 13:46
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látászavar
Tisztelt Doktorúr! Több, mint 10 éve vagyok rövidlátó, asztigmiával. Szörnyű látászavarom van, már több, mint fél éve. Az egyébként tiszta...
Látás változás
Tisztelt Doktor Úr! Két napja vettem észre , hogy ha pl a nAp által erősen megvilágított fehér ajtót nézem a lakásban , akkor mintha csillogna a...
Szememben ...
Látászavar. Szedüles
Látászavar
Kb másfél órája a jobb, retina-műtött (2014: PPV, epiret.membráneltávolítással, majd 2015-ben szürkeh.) szemem előtt femete festék...