Jégárpa műtét után

2 hete volt egy jégárpa műtétem, meglehetősen lassan gyógyul a szemem. Tobradex szemcseppet ill. Septosyl kenőcsöt kaptam. Az orvos, aki műtött felkészített arra, hogy nem biztos a kialakult göb elmúlása. 2 hónapig esténként párakötést javasolt. Mit tehetnék annak érdekében, hogy ne vegyen igénybe ennyi időt a gyógyulásom? Hogyan gyorsíthatnám fel? Lehet-e sminkelni a szemem? Köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza árpa témában

Tisztelt kérdező! A következő kontroll alkalmával mérlegelni kellene esetleg az újbóli műtétes megnyitást. A sminkeléssel nagyon óvatosan kell bánni! Főleg a smink lemosására kell igen nagy gondot fordítani, lehetőleg tartós szemhéjtust nem kellene használni, valamint a szempilla spirált is óvatosan (lehetőleg újonnan vásároltat) .

Kérdés: 2011. március 02., 11:31; Megválaszolva: 2011. március 06., 21:01
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Árpaműtét után
Tisztelt Doktor Úr! A szememen post covid tünetként jégárpa (bal felső szemhéj) és ciszta volt, amiket tegnap ambuláns műtéttel eltávolítottak. A...
Fehér pötty a vízvonalon
Jégárpa műtét utáni gyógyulás
Üdvözlöm Doktor Úr. Az lenne a kérdésem , hogy 10.15-én volt egy ambuláns jégárpa eltávolításom a bal alsó szemhéjamnál . A műtét után le...
Jégárpa, árpavagy daganat?
Január végén szúró érzés volt a bal szemeben, pár nap múlva árpa alakult ki. Kamilláztam, kentem septosyl kenőccsel, de nem javult. Pár hét...