Félperces vakság

Tisztelt Doktor úr/nő! Az utóbbi két évben kezdődött, és most már aggasztóvá vált számomra a következő probléma. Kérem, segítsen magyarázatot találni. Előrehajolt mély testhelyzetből hirtelen felálláskor, máskor az indulatok csúcsán vagy villanykapcsoláskor jelentkeznik nem állandóan, hogy a jobb szemen a külső szemzúg felől feketeség borul az egész jobb szemet berakaróan. Ez a sötét vakság pár perc-másodperc múlva belső szemzúg felől homályos látássá világosodik, majd kitisztul. Normál állapotban a jobb szemem közellátó, míg a bal távollátó - mindkettő alacsony dioptriával. Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza látászavar témában

Tisztelt kérdező! A leírt panaszok jellegzetesen keringési zavarra utalnak. A látóhártya perifériás része a legérzékenyebb a keringés átmeneti elégtelen voltára, ha nem jut ide elég vér akkor a széle felől elhomályosodik a kép. Mivel a két szem között különbség észlelhető nagyon fontos lenne a vérnyomás mellett a nyaki nagyereket és az agyat valamint a szemet ellátó erek állapotát ultrahanggal ellenőrízni (doppler vizsgálat stb.) .

Kérdés: 2011. március 02., 08:56; Megválaszolva: 2011. március 06., 20:33
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szememben ...
Látászavar. Szedüles
Látászavar
Kb másfél órája a jobb, retina-műtött (2014: PPV, epiret.membráneltávolítással, majd 2015-ben szürkeh.) szemem előtt femete...
Perifériás látótérkiesés...
Szemészeti vizsgálatok
Tisztelt Doktor! Pár hete felerősödtek látászavar panaszaim, aminek szeretnék most már a végére járni. Főleg félhomályban látok rosszul, apró...