Szeplő a szemben

Tisztelt Dr no/ur! Van egy 18 honapos kislanyom.Eszrevettuk, hogy a szemeben van egy kis barna folt.Londonban elunk, elvittuk egy szem klinikara es ott az mondtak, hogy ez szeplo.Szeretnem megtudni, hogy elofordulhat-e ilyen koru kislanynal a szeplo a szemben, es ez milyen kovetkezmenyekkel jar.Elore is koszonom a valaszt.Tisztelettel Mezei Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemészet témában

Kedves kérdező! A szeplő a szervezet bármely részén előfordulhat - igen gyakori valóban, hogy a szivárványhártya pigmentjei nem egyenletesek hanem barnás foltként, szeplőként jelennek meg. Ilyen esetekben csak figyelgetni kell. Érdemes jól megvilágított helyiségben (amikor a pupilla beszűkül és jól látszik a szeplő) időnként (6 havonta kb.) fotót készíteni a picur szeméről és így könnyen össze lehet majd hasonlítani. A szeplő ártatlan elváltozás, a méretét, erezettségét stb. kell figyelgetni. Ha semmi eltérést nem észlelnek akkor minden rendben.

(Ui: bár nem tartozik ide, de a kisfiam jobb szemén is van iris szeplő, mely egész nagy részét érinti a szivárványhártyának.)

Kérdés: 2011. február 09., 17:43; Megválaszolva: 2011. február 13., 20:07
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Mi lehet ez a szememnél?
Tisztelt Dr. Úr! A kérdésem a következő. Mai napon vettem észre, illetőleg nem tudom mióta van (lehet mindig) , csak nem figyeltem fel rá. A...
Kis csepp Canesten került a szembe
Tisztelt Doktor Úr! Feleségem (72 éves) szemébe - véletlenül, 3 órával ezelőtt - egy kis csepp Canesten került. Viszkető szemét azonnal...
Szembetegség
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Körülbelül 10 éves korom óta tart ez az életemet nagyban befolyásoló betegség amire máig nem kaptam választ/diagnózist....
Szem
Jo napot! Olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy a jobb szemem kisebbnek tűnik mint a bal! Magas vérnyomásom van amire Coverexet szedek.Semmi fájdalmat...
Mi lehet a probléma?
Tisztel Dr.Cserháti Zoltán! Olyan problémám lenne hogy azt vettem észre ha le fele nézek pl telefont akkor a bal szemem rendesen áll a jobb szemembe...