Szemfáradtság, szemfájdalom 2

Tisztelt Doktornő! A 2010-12-31 18: 23 kor feltett kérdésre 2011-01-05 11: 11 kor Dr. Papp Júlia által adott válasszal kapcsolatban lenne néhány további kérdésem. 1, Azóta voltam még 1 szemésznél, aki ismételten megvizsgált. Volt pupillatágítás, rejtett kancsalságvizsgálat stb. Természetesen a rövidlátáson és a szemtengelyferdülésen túl nem talált semmit. Tudna esetleg egy olyan tapasztalt szemészt ajánlani, akit érdemes lenne felkeresni? 2. Amit a szemész "kívülről nem lát", azt MR, illetve CT vizsgálatokkal fel lehet deríteni? Tehát az összes létező vizsgálat elvégzésével az orvostudomány jelen állása mellett a szervi okok 100% osan kizárhatóak? Ezt azért kérdezem, mert NAGYON komoly panaszaim vannak. Egyszerüen hihetetlen, hogy nem találnak semmit. 3, Ilyen panaszokat okozhat a félelem/stressz/szorongás? Utánagondolva az utóbbi két évem elég kemény időszak volt. Kezdve édesapám hosszan tartó rákbetegségétől és halálától a "majdnemkirúgtak az egyetemről" dolgokig. Persze a bajok jó része összeföggésben van a fájdalommal, ugyanis a szemem terhelhetetlensége miatt nem tudtam tanulni, ezért elmaradtam a vizsgákkal. Következő évben még több teljesítendő tárgyam volt emiatt, ezeket meg mégannyira sem tudtam teljesíteni. Esetleg a doktorő praxisa során, vagy szemészeti kórtörténetben volt olyan, hogy a beteg erős szemfájdalma "lelki okokra" volt visszavezethető? Vagy a pszichiáterhez fordulás csak ilyen abszolút végső megoldás, amikor már nem lehet egyebet tenni. 4, Esetleg összefüggésben lehet az esetleges pszichoszomatikus eredettel, a fájdalomcsillapítók hatástalansága? Jelengleg Cataflamot szedek majdnem minden nap és 1 tabletta csak 1-2 órára enyhíti a fájdalmamat. Erős stressz alatt, pl vizsgán meg szinte az sem segít. 5, Teljesen tanácstalan vagyok. A panaszok alapján körülbelül olyan állapotban vagyok, mint egy végsőstádiumu rákbeteg, de papíron SEMMI bajom nincs. Visszagondolva, még szem ultrahangot is csináltak a klinikán. Mert azt esetleg megértem, ha egy migrénre, vagy egy sima gyakori fejfájásra nem találják a választ, de az ilyen komoly tüneteket muszáj valami komoly dolognak okoznia. Egyszerüen hihetetlen, hogy a XXI. sz-i NY i orvostudomány képtelen legyen legalább egy DIAGNÓZIST felállítani. Azt el tudnám fogadni, ha azt mondanák, hogy uram, önnek agydaganat van, sajnos nem lehet semmit tenni, 1 év múlva szörnyü kinok között fog elpusztulni, sajnáljuk. De így, hogy minden érték stb rendben van.. Úgyhogy kérem ajánljon egy szemészkollégát, aki esetleg minden vizsgálatot el tudna végezni még 1x. Segítségét nagyon köszönöm. Schleer Balázs, hallgató

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemészet témában

Tisztelt kérdező! Nagyon sokáig morfondíroztam a válaszon. Kicsit meghökkentett az 5.beli utalása a fájdalom mértékére. Szerencsére Ön sem és én sem tudom milyen lelkileg és testileg belülről átélni a végstádiumú rákbeteg állapotát. (Babonaságból kérem ne is vessen fel ilyet.) A kérdésből számomra az derült ki, hogy valóban igen megterhelő, minden téren kimerítő időszak után áll. Kissé azt érzem nem dolgozta fel még a veszteséget. A lélek, a tudatalatti hihetetlen dolgokra képes, ezért kérném arra, hogy először ezeket a problémákat oldja meg, dolgozza fel, nézzen velük szembe (amennyire lehetséges) . A fájdalomnak nagyon gyakran lelki az eredete. Megnyugtató, hogy organikus eltérést nem találtak. Úgy érzem a szemészeti újabb és újabb vizsgálat a jéghegy csúcsát jelentené csak, a lényeg odalenn van. ÉS NE VÁRJA KÉREM A LEÍRT DIAGNÓZIST!

(Elnézést a személyes hangvételért és a válasz jellegéért.)

Kérdés: 2011. január 24., 09:59; Megválaszolva: 2011. február 02., 22:01
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Mi lehet ez a szememnél?
Tisztelt Dr. Úr! A kérdésem a következő. Mai napon vettem észre, illetőleg nem tudom mióta van (lehet mindig) , csak nem figyeltem fel rá. A...
Kis csepp Canesten került a szembe
Tisztelt Doktor Úr! Feleségem (72 éves) szemébe - véletlenül, 3 órával ezelőtt - egy kis csepp Canesten került. Viszkető szemét azonnal...
Szembetegség
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Körülbelül 10 éves korom óta tart ez az életemet nagyban befolyásoló betegség amire máig nem kaptam választ/diagnózist....
Szem
Jo napot! Olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy a jobb szemem kisebbnek tűnik mint a bal! Magas vérnyomásom van amire Coverexet szedek.Semmi fájdalmat...
Mi lehet a probléma?
Tisztel Dr.Cserháti Zoltán! Olyan problémám lenne hogy azt vettem észre ha le fele nézek pl telefont akkor a bal szemem rendesen áll a jobb szemembe...