• Árpa illetve ahhoz hasonló púp a szemen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Probléám az lenne, hogy még szeptember elején árpa nőtt a szememen (belülről). Először adtak szemcseppet és szemkrémet, attól 1 hét alatt a gyulladás elmúlt, de az árpa pár hét alatt sem múlt el, így azt kivágták. Azonban 2 hét múlva ugyanott ugyanakkor árpám volt, így mégegyszer elmentem, kivágták. Aztán 3-4 hét múlva ugyanott lévő ugyanakkora árpámat megint kivágták (akkor egy másik orvos, bár nem tudtom, hogy ezen múlt-e bármi is, de miközben kivágta mondta h most nagyon jól eltávolítotja t ok-ot is...). Ez után a kivágás után szintén visszajött a púp a szememen kb megint ugyanott, megint ugyanakkora, de most nincs rajta belülről kimenet (mint az előzőeknél), azaz ilyen fehér pont, és ha jól értettem az orvosokat, akkor ha nincs belül fehér pontként megjelenő kimenete, akkor ezt nem tekintik árpának, és nem tudják kivágni. Az orvos, bár em tűnt túl biztosnak a válaszában, de azt mondta, hogy ez valami faggyú lehet illetva az amit termel a szemem, hogy ne száradjon ki a szemgolyóm vm ilyesmi(ha jól emlékszem a válaszára..) aminek mivel nincs kimenete, nem tudja kivágni, és nem tud kimenetet csinálni neki, úgyhogy használjm csak továbbra is a szemkrémet minden este és tegyek rá vizes borogatást éjszakára, hátha majd szétoszlik (ajánlott B-vitaminos gyógyszert is, de azt még nem vettem(. Sajnos a borogatások, és krém használata ellenére, nem változik semmit, és a tapintása sem olyan puha, hogy faggyúnak hihessem, de fehér pontként megjelenő kimenenetet még mindig nem látok... Viszont bár nem fáj, de nagyon zavar, hogy van egy picit piroskás színű dudor a jobb szemem jobb szélén a felső szemhéjamon. Mit tegyek, hogy elmúljon? vagy esetleg bőrgyógyászhoz menjek el, ne szemészhez a problémámmal? Válaszukat előre is nagyon-nagyon köszönöm!!!!

        Dr. Papp Júlia válasza a árpa témában

        Tisztelt kérdező! Sajnos az árpa a szemhéjszéli mirigyek gyulladása, mivel sokféle mirigy található a szemhéjban, különböző rétegekben, különböző anyagokat termelve stb. Ennek megfelelően a kialakult gyulladások is sokféle megjelenésűek is lehetnek. A betegségre nagyon jellemző a kiújulás, a gyakori ismétlődés. Érdemes tovább lépni és ellenőriztetni a vércukor szintet, esetleg szájon szedendő antibiotikum kúra mellett dönteni. A letokolódott, heges területen lévő "púp" véleményem szerint ismételt műtéttel távolítható el (közvetlen vizsgálat nélkül ez csak elgondolás!).


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 28., 13:19; Megválaszolva: 2010. december 31., 06:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés