• Mi lesz a szememmel?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Voltam szemészeti vizsgálaton, és ezeket az értékeket kaptam: visus: O.D KL 0.8(STYL)=1.0 O.S 0.85(STYL)=1.0 KL: 6,5 - 7. színlátás: téveszt aq: 0,43 protanomália A szemrészek egyenlően tágak, a bulbosok párhuzamosan előretekintenek, mozgásaik konjugáltak, minden irányban szabadok. Védő és könnyszervek: mko. épek Conjunktiva: mko. békés Sclera: mko. ép. Cornea felszíne : mko. sima csillogó Corneo állománya: mko. tiszta Cornea hátlapja: mko. tiszta csarnok: mko. közepesen mély, vize tiszta pupilla: mko. kerek, egyenlő, közepesen tág, centrális, fényre jól reagál, területéről jó vörösfény nyerhető Iris: rajzolata mko. norm, Szemlencse: mko. tiszta Üvegtest (biomikroszkóp) mko. tiszta. Fundus: (indirekt, Volk lencse): A papilla: mko. nasal felé tolódott értölcsér, peripapilláris szegély, kp.-nál sápadtabb. Az erek: aránya, lefutása norm. Macula: területén finom elvékonyodás látható, de a retina körökörösen a periférián is ép. DG. Myopia maigrad.lu Fundus Myopicus lu. Meg tudnák mondani mi ez? Nagy baj? Lehet, hogy meg fogok vakulni? Vagy rosszindulatú rövidlátás? Mit lehet tenni? (Vérszegény vagyok) Nagyon köszönöm!

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészet témában

        Tisztelt kérdező! Önnek nagy fokú rövid látása van - mely kontaktlencsével 80 % és 85%-ban korrigálható. A színlátás vizsgálatánál kis fokú eltérést, vörös színtévesztést találtak (nem színvakságot!). Az ideghártya a centrumban, ahogy a rövidlátásra igen jellemző elvékonyodott, de a széli részek teljesen rendben vannak. Ez utóbbi nagyon megnyugtató, mert így nincs az átlagosnál nagyobb veszélye az ideghártya leválásnak. Érdemes a különböző Lutein tartalmú, kifejezetten a szemre való gyógyszer kiegészítő készítményeket kúraszerűen szedni, az ideghártya sejtjeinek védelmében.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 28., 13:06; Megválaszolva: 2010. december 31., 06:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés