Repülés hatása a szemekre?

Édesanyámnak aki 54 éves, mindkét szemében 20-as maximális túlnyomás van, amit a pajzsmirigy túlműködése okozza! Kérdésem az lenne, hogy erre milyen hatása van a repülésnek? Mivel a közeljövőben szeretne külföldre repülővel menni. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező! A pajzsmirigy túlműködést meg kell szüntetni, ha ez okozza a szemnyomás emelkedését, ez is megszűnik. A pm. túlműködés veszélyes betegség, a kezelés elengedhetetlen. Endokrinológust keressen fel, mert a betegség jelelegi állása fontos lehet annak eldöntésében, hogy javasolt-e a külföldi utazás. E mellett szemészeti vizsgálatot és kezelést is szükégesnek tartok.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. augusztus 10., 20:22; Megválaszolva: 2010. augusztus 14., 21:06
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?