Csőlátás?

Egyre többször jelentkezik az a tünet, hogy csak a szem középpontján tiszta a látásom. A semmiből jön és kb 20perc múlva elmúlik. Nem fáj semmim, nem szédülök csak a periférián színtelen csíkok görbék ugrálnak a szemem előtt. Ez kb 8 éve kezdődött, a vérnyomásom normális ilyenkor is. Mit tegyek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

Tisztelt kérdező! Ezen panaszokkal feltétlenül szemészeti szakorvosi műszeres vizsgálatra lenne szükség. Ugyanis nem elegendő az úgynevezett szisztémás vérnyomás (a karon) megmérni, mert valószínűleg a szem közvetlen vérellása nem megfelelő. A tünetek a látóhártya elégtelen keringésére is visszavezethetőek. Szóba jöhet a nyaki erek és a szemet ellátó erek ultrahangos áramlásmérése, a látóhártya érhálózatának telődési feltérképezése érfestéssel, a látóhártya funkciójának vizsgálata elektrofiziológiai módszerekkel stb. Ezek mellett a belgyógyászati kivizsgálás is javasolt lehet vérnyomás monitorizálásával, laborvizsgálatokkal (hormonszintek ellenőrzése, oedema készség kivizsgálása stb.)

Kérdés: 2010. augusztus 01., 11:39; Megválaszolva: 2010. augusztus 02., 20:21
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?