• Szem, Betokosodott árpa

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Web Orvosok!

        Segítséget szeretnék kérni.

        Pár hónapja Árpa került az egyik szemem felső szemhéjjának a belső oldalára, majd kis idő múlva a másikra is. Ezek egy idő után betokosodtak és kívülről is látható dudorok maradtak. (az egyiken kissebb a másiko nagyobb)

        Olvastam sokmindent az interneten de szétvágatni nem szeretném a szemhéjjam ezért az volna a kérdésem, hogy hogyan tudom ezt elmulasztani, meggyógyítani.

        Olvastam valahol, hogy ha bionet balzsammal kenegetem kívülről akkor elmúlik de gondolom azért van ennél szakszerűbbmegoldás amit otthon tudok alkalmazni.

        Köszönöm és várom válaszukat!

        Üdvözlettel:

        Martin

         

        WEBBeteg szakértő válasza a árpa témában

        Tisztelt kérdező! Az szemhéjárpa aktív gyulladásos időszakában - amikor a szemhéj lüktet, fáj, bepirosodik, megduzzad stb. - a kívülről a szemhéjra illetve belülről a szemrésben alkalmazott szemkenőcsök és egyéb készítmények ki tudják fejteni hatásukat. Csökkentik a gyulladást, megfelelően hatnak a kórokozókra stb. Az aktív gyulladás elmúltával kialakuló göb, betokolódott árpa falán már nem tudnak általában áthatolni ezek a hatóanyagok. Ilyenkor már csak a műtéti beavatkozás jelenthet megoldást.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-12 16:58:51; Megválaszolva: 2010. február 12., 16:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: