• Miért látok csak néha homályosan a jobb szememmel?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nem volt eddig még semmi próblémám a szemeimmel de az utobbi időben néha homályosan látok de csak az egyik szememmel. Akkor ha ezt tapasztalom akkor homályos a kép illetve dupla vagy elcsúszott körvonalakat látok. Orvoshoz nem tudok menni mert nem tudom kiszámítani hogy mikor csinálja ezt. Kérdésem hogy mit csináljak vele, illetve hogy a szemtorna segíthet e ezen a helyzeten?

        WEBBeteg szakértő válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! Az említett panaszok hátterében állhat egészen egyszerű ok, ellenőríztetni kell a, hogy nincs-e szükség szemüvegre. Amikor az izmok elfáradnak akkor alakul ki a homályos látás és az "árnyéklátás". Sajnos enyhe gyulladás is okozhat ehhez hasonló tüneteket ezért fontos lenne a szemészeti műszeres vizsgálat. (Még akkor is, ha a vizsgálat pillanatában nem állnak fenn a panaszok ugyanis a gyulladás nyomai akkor is láthatóak. Szemcsepp segítségével a szemüveg igény is kivizsgálható.)


        Halmosi Edina
        optometrista-kontaktológus Itt kérdezhet

         Halmosi Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-10 08:40:32; Megválaszolva: 2010. február 10., 08:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: