• szem vagy más

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözletem!

        Kb. 1 éve kezdett érdekesen változni a látásom. Ezt én akkor a számítógépnek tulajdonítottam.

        Szemészeti vizsgálat, sem a Mária utcában, sem sima szemészeten különösebb dolgot nem talált, de a helyzet nem változott, sőtt.

        Olyan a látásom, mintha erős fénnyel belevilágítottak volna, hunyorgok, olvasáskor egyszer csak le kell csuknom a szemem, mert elfárad.

        Még ideggyógyászaton is voltam, ott sem találtak semmit, hála az Úrnak.

        A szemizom viizsgálatot viszont úgy csinálták, hogy messzire, ez a probléma nekem inkább közelre okoz homályos látát, és bebandszit, az egyik szemem, ha sokáig nézek valamit. Két oldalt látom a szemem keretét (nem tudom máshogy leírni), de átlátok rajta. Olyan mozgáskor a szemem, mintha izomláz lenne benne. Mi lehet ez? Okozhatja ezt fog is? Van egy fogcsonkom, bár gyökérkezelt. A vérképem pár hónapja, mikor el kezdtem a kivizsgálásokat jó volt.

        Kérem adjon tippeket, mi lehet ez? Merre menjek.

        Úgy tűnik korai klimax-al is kűzdök, lehet ez hormon probléma, vagy kalcium hiány?

        Köszönöm válaszát. Üdv: M. (tiaran)

        WEBBeteg szakértő válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! A kifejezetten olvasáskor jelentkező fáradtság, "izomláz"-szerű fájdalomnak több oka lehet. A klimax során bekövetkező hormonális változások okozhatnak szemszárazságot, melynek jellegzetes tünetei a szemfáradás, szúródás stb. A közeli munka során jelentkező izomfáradtság oka lehet a nem megfelelő közeli korrekció, túl gyenge vagy túl erős olvasó szemüveg viselése. Másik gyakori szemizmokat érintő elváltozás a különböző pajzsmirígybetegségek. Érdemes lenne a közeli korrekciót, olvasószemüveget és a könny mennyiségét ellenőrízni, majd ezt követően a belgyógyászati kivizsgálással kizárni a pajzsmirigyhormon eltéréseket.


        Kérdés: 2010-02-09 21:16:03; Megválaszolva: 2010. február 09., 21:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A mai napon látótér vizsgálaton vettem részt,zöldhályog gyanú miatt. Segítséget szeretnék kérni a lelet kiértékelésében, mert egyelőre nem kaptam semmilyen információt a mért értékek jelentéséről. Az...
        Üdvözlöm! Az lenne a kèrdèsem hogy most voltam szemèszeti vizsgàlaton ahol kitàgitott pupillàval csinàltak vizsgàlatokat. A papirra az van írva hogy èp papilla, èp makula, èp perifèria. Oct: GCC 85/83 Az lenne a kèrdèsem hogy ez az oct...