• kettőslátás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr nő! Az lenne a kérdésem, hogy 1 hete azt tapasztalom, hogy a  a jobb szememmel mintha kettős látásom lenne. Értem ezalatt azt, hogy ha sötétbe szobába nézem az óra piros számait, akkor a kontúr picit elmósódik és megkettőződik de nem annyira, hogy kettőt látok  a számból hanem, csak a széle csúszik el.. ugyanez van akkor ha  pl: világos tárgy van egy sötétkék vagy fekete alapon. De az érdekes ebben, hogy ha felkapcsolom a villanyt, akkor nem tapasztalom ezt a jelenséget. Amúgy szemüveges vagyok +1.5 ös drioptriával csak a jobb szemem picit gyengébb mint a másik. Ezt a jelenséget azóta tapasztalom amióta 26.-án szemvizsgálaton voltam, és kaptam pupillatágitót.. A papiromra azt irták, hogy semmit nem találtak és minden rendben van. Épp ezért találom érdekesnek.. Lehetséges, hogy a tágitó miatt van ez? vagy esetleg a szememen lévő fénytörés miatt van? De az a gond hogy szemüveggel is ugyanugy tapasztalom.. fordúljak  ezzel orvoshoz?

        WEBBeteg szakértő válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! A pupilla tágító szemcsepp hatása, illetve a  hatás időtartama egyénenként különböző lehet. Bizonyos esetekben megfigyelhető, hogy bár a pupilla tágassága, fényreakciója már visszatér - újra normális - ugyanakkor az alkalmazkodó képesség még nem tökéletes. Ilyenkor jelentkeznek a mosott képek, kontrasztok, "árnyképek" főleg rossz megvilágítás, rossz látási körülmények között. Ha néhány napon át fennmarad a panasz, érdemes kontroll szemészeti vizsgálatra elmenni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-07 22:03:26; Megválaszolva: 2010. február 07., 22:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: