• szem problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

        A problémám az hogy pár napja/másfél hete/homályosabban látok és nehezen fókuszál a szemem idö kell, hogy a nézett tárgy körvonalai ki élesedjenek.Plusz a régi foglalkozásomból adodóan ami karosszérialakatos volt vannak beégett foltok a szememben a hegesztéstöl ami eddig nem zavart.Elkezdtem test épiteni és elkezdtem szedni egy aminosav készitményt, aminek testtömeg növelö hatása van úgy, hogy növényi anyagokkal a növekedési hormon kibocsátását serkenti.

        Összetétele:

        kaloria                           3, 2g                     6%

        fehérje                               0g                      

        Szénhidrát                          0g                   

        Zsir                                  160mg              

        inositol                               28mg                    

        niacin                                   4mg               20%

        riboflavin                            800yg                48%

        b6 vitamin                            160yg                8%

        folsav                                   104yg              26%

        thiamin                                  80yg

        para-aminobenzoic sav            52yg

        b12 vitamin                             48yg            800%

        biotin                                      20yg               6%

        Napi adag 2-4 tabletta 2 részre elosztva étkezés után. Okozhat-e ez ilyen problémákat? Három napig szedtem, az elöirt adagolást és megilyedtem a tünetektöl. Abba hagytam másfél hete, de a probléma nem múlt el. Mellette szedtem multivitamint, tömegnövelöt ami nagyrészt szénhidrát/fruktoz, glukoz/ napi 30gramm.Kérem a véleményét mitöl lehett a szem problémám? Mit javasol? Abbahagytam a gyúrást is.Kérem segitsen. Köszönetel:Pintér Jenő.

        WEBBeteg szakértő válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! Az egészséges testmozgást, megfelelő mértékű erősítés kedvezően hat a szem egészségére. A különböző táplálék kiegészítők, hormonális hatású készítményekkel és ezek kombinációjával ugyanakkor óvatosan kell bánni. Bizonyos vitaminok nagyobb mennyiségű bevitele befolyásolja a külső és belső szemizmok működését (egyéb szemészeti elváltozásokon túl). Ez megnyilvánulhat kettőslátásban, szemtekerezgésben, átmeneti rövidlátásban, alkalmazkodási - fókuszálási képtelenségben stb. A zsírban oldódó vitaminok kiürülése elhúzódó is lehet, emiatt a tapasztalt tünetek megszűnése is csak fokozatos. Ezen túl a szemlencse víztartalma is változhat, ami rugalmatlanságánál fogva nehezíti az alkalmazkodást. Mindezektől függetlenül az is elképzelhető, hogy a szemészeti tünetek ezektől a szerektől függetlenül alakultak ki. 1-2 hónap kihagyás után - ha még továbbra is fennállnak a tünetek  - szemészeti vizsgálat javasolt: szükség van-e szemüvegre, milyen állapotban van a szaruhártya, szemlencse stb.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-02 21:34:05; Megválaszolva: 2010. február 02., 21:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: