• Kontaktlencse és árpa

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt webbeteg!

        A jobb szemembe árpa alakult ki. Én is gondoltam de a szemész orvos is mondta h ne hordjam a lencsét, de ez sajnos egyenlőre nem megoldható.....Floxal nevű szemcseppet kaptam ami azt írja, hogy lágy lencse használata a kezelés alatt nem ajánlott (nekem ilyen van). Azt szeretném ha mégis a lencsével együtt használom a szemcseppet abból milyen probléma adódhat?

        Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a árpa, kontaklencse témában

        Tisztelt kérdező!


        Gyulladt szembe kontaktlencsét nem ajánlott helyezni, ugyanis a kórokozók felhalmozódnak alatta és közvetlen fertőzés veszélyt jelentenek a szaruhártyára. Ezen túl átviszik a tárolókba is a kórokozókat, tehát a következő lencse előtt azt is fertőtleníteni kell. A jelenleg viselt kontaktlencse visszahelyezésével minden alkalommal újra fertőzi a szemet. A szemcsepp tartósítószere, hatóanyagai felrakódnak a lencsére - mely szabad szemmel néha nem is észlelhető. A felrakódásnak köszönhetően romlik az oxigén áteresztő képessége a lencsének - alatt a szaruhártya nem kap megfelelő oxigén ellátást, vizenyő alakulhat ki és romlik a kórokozókkal szembeni védekező képesség is. Másrészt a megengedhető határ felett felhalmozódott anyagok a lencsében további toxikus hatást jelentenek a szemre.
        Nagyon nagy veszélyt jelenthet a szemre, néha visszafordíthatatlan szaruhártykárosodást okozva - amit talán fel sem fog rögtön az ember.
         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        Dr. Papp Júlia, szemész
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-27 16:21:00; Megválaszolva: 2011. október 04., 12:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: