• Szemműtét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő!

        Én egy 20 éves lány vagyok.A nagyfokú szemszárazságom 2005-ben kezdődött és csak fokozódott.1évig mindennap fájt a szemem mögött,de csak a jobb mögött.Mindenféle szemcseppet használtam már,szemgéleket is,de nem javult csak rosszabbodott.Minden reggel össze volt száradva a szemem,alig bírtam kinyitni.Mostanra reggel csak ugy tudom kinyitni ha cseppentek bele,vagy ásítok 3szor.Ami nagyon zavar h.a szarusejtek állandóan válnak le.Eleinte csak enyhén látszódott h.kisebb a jobb szemem mint a másik,de egyre jobban borul rá a szemhéjam.ugy néz ki,mintha állandóan álmos lenne.Hülyén hangzik,de egyre kisebb a szemem.Meg szeretném kérdezni h.mit tehetnék h.elviseljem,mert mindenben akadályoz a szemszárazságom.Tanulásban főleg.Autoimmun vizsgálatom negatív.Ha este felébredek akkor sem bírom kinyitni a szemem annyira össze van száradva.Tükörbe se nézek már,mert a kisebbedés egyre jobban látszik.Ha felfelé nézek vele rettenetesen feszül,a bal szemem viszont nem.Azt rendesen ki tudom nyitni ha már cseppentettem bele.Mit tehetnék?Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szemszárazság témában

        Tisztelt kérdező!


        A súlyos szemszáradás tünetein túl amint írta a szemrés tágasságának és a felfele tekintés nehezítettségének (külső szemizmok állapotára utal) változása mindenképpen kontroll szemészeti vizsgálatot tesz szükségessé.
        Endokrinológiai irányba is érdemes lenne vizsgálatot végeztetni - pl. pajzsmirigy elváltozás kizárására. Ilyen fokú szemszáradás esetén már nem csak könnypótlás lenne indokolt, hanem szükség esetén citológia a kötőhártya sejtekből, könny enzim és immunológiai vizsgálata és indokolt esetben immunrendszert befolyásoló szemcsepp használata is szóba jön.

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-27 12:07:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 09:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés