• Csillagokat lát a gyerekem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kislányom 4, 5 éves, és arra panaszkodik, hogy csillagokat lát. Elmondása szerint mindig lát kis fényeket reggel és este játék közben. Eddig semmi gond nem volt a szemével, szemészeten is voltunk két hónapja. Ezek sárga vagy fekete kis pontok, csillagok a szeme előtt mindenhol. Mi lehet a probléma?

        WEBBeteg szakértő válasza a szemkáprázás témában

        Néha a gyerekek nem tudják pontosan megnevezni mit észlelnek és gyakran többszöri rákérdezésre erősítik meg ezeket, ezt szoktuk gyakran tapasztalni amikor például fejfájásra panaszkodnak a kicsik.

        A "csillag látás"-t az ideghártya átmeneti vérkeringési zavara is okozhatja, főleg ha mindkét szem előtt észleli.

        Gyermekekben ez általában hirtelen növekedés, a vérnyomás lassabb alkalmazkodása a testhelyzet változtatása során, enyhe vérszegénység stb. okozhatja. Ha a szemészeten minden rendben volt 2 hónapja, akkor a gyermekorvost lenne érdemes felkeresni. Vérnyomást mérni hirtelen felállás, leguggolás után stb. Általában maguktól meg szoktak szűnni ezek a panaszok, csak érdemes figyelni rá.

        Dr.Papp Júlia szemész szakorvos


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-25 13:47:03; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 13:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: