Meibom mirigy diszfunkció

Egy hónapja véreses a bal szemem, és másfél éve mozgó homályokat látok. A háziorvos Ciloxant irt fel, nem javult. A szemész Meibom Mirigy Diszfunkciót, Astigmát és Myopiát állapított meg és ezt javasolta: Rendszeres meleg borogatás (Relaxem párna), szemhéjszélek tisztítása Ocuvane Plus kenőccsel, Műkönny Ocutears Hydro napi 3 szor. Sajnos egy hete semmit nem javult. Előre is nagyon köszönöm a segítségét.

Dr. Cserháti Zoltán válasza Meibom mirigy diszfunkció témában

Kedves Hölgyem! Elnézést a késői válaszért. A kolléga által javasolt terápiával egyetértek, arra figyeljen kérem, hogy tartósítószermentes műkönnyet használjon, legalább napi 4-5x alkalommal. (Az Ön által említett cseppeken kívül sokkal több és jobb is rendelkezésre áll.) A szemhéjmelegítőt is javasolom, azonban készüljön fel, hogy ez hónapok alatt lesz jobb, ugyanis kell ennyi idő, míg a Meibom-mirigyek állapota javul. A Ciloxan-t ne használja erre a problémára. Azt azonban meg kell említenem, hogy a száraz szem mind a két szemet érinti az esetek döntő többségében, így amennyiben továbbra is fennállnak a panaszok érdemes esetleg megismételni a szemészeti vizsgálatot - esetleg máshol is. Üdvözlettel,

Megválaszolva: 2023. október 24.

Kérdések és válaszok: A szem betegségei

Szemhéjon levő mini vízhólyagok (?)
Tisztelt Doktor úr! Az utóbbi időkben a szemhéjamon a felső vízvonalban apró, vízhólyag szerűségeket fedeztem fel. Nem mindig vannak ott, alkalomszerűen jön...
Szem és szemkörnyéki érzékenység
Üdvözletem voltam egy másik szemésznél alaposan megvizsgált és kiderült, hogy kötőhártya gyulladásom van. Továbbá a doktornő azt állapította meg, hogy a faggyú...
Chorioretinális gyulladás
Pupillatágítás fájdalmas utóhatása?
Homályos látás szemüveggel
Látásromlás szemvizsgálat után
Tisztelt Doktor Úr! Szemészeti vizsgálat során, a Quadraspericus lencsés vizsgálatnál, nagyon erős fénnyel világítottak a szemembe. Azóta valamelyest romlott...