Furcsa szem tünetek

Tisztelt Doktor Úr! 26 éves vagyok, 6 éve szemüveges, -1.75 dioptria. A problémám a következő: ha a szememhez picit erősebben hozzáérek, a példa kedvéért mondjuk az arcom külső oldala felől a jobb szemem szélét megnyomom, akkor a szemem bal sarkában fekete folt jelenik meg. Ugyanez este lecsukott szemmel egy enyhén fénylő foltnak tűnik. Ez a furcsaság akkor is jelentkezik, amikor úgy pislogok, hogy a szememet teljesen befelé (az orrom felé) fordítom. Ilyenkor pislantás közben villan fel. Edzés (ugrálás) közben is néha mintha átlátszó foltot látnék, viszont ez nem mindig jelentkezik, vagy csak nehezen észre vehető. Tünetek 2 hete kezdődtek. Úszó, átlátszó foltokat derűs időben, a szabadban szoktam látni, azt kb már gyerekkorom óta. Voltam szemész szakorvoshoz, viszont külföldön élek és még nyelvi akadályaim vannak, szóval nem tudom, hogy megértette-e a problémát. Megvizsgált azzal a géppel, amibe mikor belenézünk zöld fényt látni, illetve azzal is, ami levegővel "üt" meg - utóbbi, ha jól tudom a nyomásmérő. Műkönnyet, Kalciumot, halolajat kaptam. A kérdésem az lenne, hogy mennyire veszélyesek lehetnek ezek a tünetek? Eléggé félős vagyok egészségügyi téren, neten ideghártya leválást ,stb olvastam, szóval félek. Nem tudom számít-e, de 2 hónapja megtámadtak, kaptam néhány ütést, szemüvegemet is leverték rólam, ezt otthon feküdtem ki, orvos nem látott.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza a látás panasz, sérülés, retina témában

Kedves Uram! Amennyiben a szemét sérülés érte (kb. 2 hónapja történt támadás miatt), akkor azonnal orvoshoz, ill. szemészhez kellett volna fordulnia, hiszen akkor tudnánk, hogy lett-e valamilyen következménye a sérülésnek. Amennyiben volt szemész kollégánál és megvizsgálták, akkor az ideghártya leválást meglátta volna (véleményem szerint), főleg akkor, ha elmondta neki a panaszokat és ő megvizsgálta a szemfeneket pupillatágításban. Amennyiben ez nem történt meg, akkor mindenképpen javasolnék egy pupillatágításos vizsgálatot, esetleg egy ultrahang vizsgálatot, amivel az olyan jelenségek, mint a retinaszakadás, -leválás kideríthető. A panaszait olvasva sajnos nem tudunk annál többet mondani, hogy egy alapos szemészeti vizsgálatot javasolok, mivel elég "egyedi" panaszai vannak, amire nagyon nehéz ilyen formában válaszolni. Nem akarnám megijeszteni, de Ön fiatal és a látással kapcsolatos problémákat érdemes alaposan kivizsgálni. (Lehetőség szerint nem magán ellátást javasolnék.) Üdvözlettel,

Kérdés: 2020. december 12., 20:24; Megválaszolva: 2020. december 13., 16:05
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?