• Színtévesztő korrekcióval lehet villanyszerelő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.! Ugy ertesultem hogy villanyszerelonek nem mehet aki szinteveszto mint en (piros/zold) es ez kapcsan erdeklodtem uzemorvosi rendeloben hogy szinlatas korrekcios kontaktlencsevel vagy szemuveggel le lehet-e tenni az alkalmassagit es tanulni de ok azt a valaszt adtak hogy szemesz szakorvost kell felkeresnem a kerdessel. Szoval ebben a kerdesben kernek segitseget hogy korrekcioval lehetseges-elkezdeni a villanyszerelo kepzest a lencsek eleg fejlettek hogy a szinlatas ne legyen problema? Segitseguket elor eis koszonom!

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a színtévesztés, munkakör témában

        Kedves Uram! Jól értesült, vannak olyan szakmák/munkakörök, ahol színtévesztők nem dolgozhatnak. A férfiak közel 8%-a és a nők 1%-a színtévesztő. A színlátás zavar lehet egyébként veleszületett vagy ritkábban szerzett is. A leggyakoribb a vörös-zöld színtévesztés, de több típusú színtévesztés is létezik. A színtévesztés egy állapot, nem gyógyítható. Azt gondolom, hogy az Ön által említett megoldás ("színlátás korrekciós kontaktlencse") nem működik. Tudomásom szerint nem létezik ilyen kontaktlencse/szemüveg, ami ezt a problémát megoldaná. Üdvözlettel,


        Kérdés: 2019. augusztus 30., 08:49; Megválaszolva: 2019. szeptember 09., 18:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: