• Diszkomfort érzés a szemben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr! 38 éves nő vagyok.Korábban is voltak már hasonló panaszaim, de mostanában egyre gyakrabban érzem. Nehéz megfogalmazni, de Olyan érzés van a szememben, mintha be lenne dagadva, és be akarna görcsölni. Úgy érzem húzódik, mintha tele lenne vízzel, nehezebben tudom mozgatni, és fókuszálni is nehezebb. És maga a "nézés" is nagyon kényelmetlen. Megnéztem tükörben látható e valami, de nem nagyon veszek észre semmit. Nagyon ritkán ég a szemem, de ezt leszámítva semmi olyan tünetem nincs, ami a szárazságra utalna. Rohamokban jön rám egyébként ez az érzés. Voltam már szemészeten is, ott a szemorvos azt mondta, hogy nem görcsöl be a szemem, egyszerűen ki van száradva, és csak csepegtessem műkönnyel. Utána tényleg jobb egy kicsit, de ez akkor is ijesztő, és nagyon kellemetlen. 4 éve voltam koponya MR vizsgálaton, EEG-n és neurológusnál (fejfájás miatt), minden negatív lett. Már arra is gondoltam, hogy esetleg stressz okozza, mert sajnos arra nagyon hajlamos vagyok. Ön szerint mi lehet a probléma, és mi rá a megoldás? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a száraz szem, műkönny, témában

        Kedves Hölgyem! Jól gondolkodott a kollégám, a leírtak alapján nekem is a száraz szem jut eszembe. Amiket elmondott, jellemzőek szoktak lenni a száraz szemre, főleg, hogy ha olyan munkakörben dolgozik, amelyek megterhelik a szemet. (Ma már sajnos elég sokat ülünk számítógép, monitorok előtt, megterheljük a szemünket mesterséges fényben, stb.) A száraz szemre manapság nem nagyon figyelünk oda, de nagyon kellemetlen tünetekkel járhat, és kezelése sok esetben egyszerű. Javaslom, hogy próbáljon ki műkönnyet. Nagyon sokféle van a piacon, javaslom a nagyobb gyártók termékeit, de a gyógyszerész is tud segíteni ebben. Tisztelettel,

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. január 05., 17:37; Megválaszolva: 2017. január 08., 21:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: