Miért nem múlik el a vörösség a szememből?

Tisztelt doktor úr/nő! Lassan két hete nem múló jól látható ér van közvetlen a szemem barna része mellett, voltam szemésznél felírt tobradex szemkenőcsöt és relestat szemcseppet 1 hétig használtam el is múlt a szemgyulladás mert akkor még mind a két szememben volt! De 1 vagy 2 napra rá a jobb szememen visszajött az az ér és nem akar megszűnni akármennyit pihenek vagy műkönnyet használok. Mivel lehetne elmulasztani véglegesen? Szteroidos dolgokból csak ha nagyon muszáj akkor használom de nem szeretek túl sokat használni és nem is szabad a tudomásom szerint. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Cserháti Zoltán válasza vörös szem témában

Kedves Uram!

Nehéz megválaszolni egy ilyen jellegű kérdést, de a csatolt kép és a leírás alapján úgy gondolom, hogy kötőhártya gyulladás kezelésére kapta az említett szemcseppeket, amiket az orvosi javallat szerint szükséges cseppenteni.

Valószínűleg kötőhártya gyulladás lehetett a háttérben, aminek legáltalánosabb tünete a kötőhártya vérbősége, vagyis a szem vérbő lesz, láthatóvá válnak a kisebb erek. Általában a kötőhártya és az ínhártya erei azok, amelyek láthatóak bizonyos betegségek (gyulladások) esetén, de nem szükséges, hogy betegség álljon a háttérben. Mindenkinek más-más mértékben "látszódnak" az erei.

Az ínhártya erei képesek egészen a szivárványhártyáig is húzódni, olykor komolyabb betegség nélkül. Amennyiben az ér vaskosabb lesz, körülötte kis sárgás-barna folt jelenik meg, esetleg fájdalom is társul hozzá keressen fel egy szemész orvost.

Mivel korábban volt szemésznél, érdemes lenne még egyszer felkeresni, mert ő látta az ér korábbi "állapotát", vagyis meg tudja állapítani, hogy változott-e a korábbi képhez képest.

Tisztelettel,

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2016. február 04., 19:04 ;Megválaszolva: 2016. február 09., 19:20
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szemallergia, vagy esetleg más?
Tisztelt Doktornő! Elég régóta folyamatosan, orvosi jelentés szerint közepesen vérbő a szemem. Érzékeny, állandóan hunyorgok, válladékozik...
Mi okozza a vörös szemet?
Kedves Doktornő! Hónapok óta vörös a szemem. Érzem, hogy nagyon megerőltetem mindennap, és túl sok időt töltök számítógép előtt és a...
Vörös szem a vaku fényében...
Kedves Doktornő, másfél éves kislányomnak nagyon sokszor vörös a szeme a fényképeken, ami azért érdekes, mert a fényképezőgépen aktiválva...
Miért vörösek a szemeim...
Tisztelt Doktor Nő!...
Szem vörösség
Tisztelt weborvos! Már jó ideje, főleg reggel, de aztán mondhatom, hogy egész nap vörös szemekkel élem napjaimat.Természetesen már voltam...