Vörös szem a vaku fényében - szemprobléma?

Kedves Doktornő, másfél éves kislányomnak nagyon sokszor vörös a szeme a fényképeken, ami azért érdekes, mert a fényképezőgépen aktiválva van a vörös szem elleni elővillantás, plusz a család más tagjainak szinte soha nem vörös a szeme a képeken. Nemrég olvastam, hogy a fehér szem a fényképeken nagyon súlyos betegség egyik jele is lehet. Megítélésem szerint jól lát a kislány közelre is és távolra is, egész apró dolgokat is meglát. Mégis: kell-e elővigyázatosságból gyerekszemészhez fordulnom? Köszönöm. Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a vörös szem témában

Tisztelt kérdező! A kisgyerekeknek általában reflexdúsabb a látóhártyájuk - a képeken gyakran valóban gyönyörű vörös visszfény jelenik meg a szembogár tekintetében. A szép egyenletes visszaverődés az egészséges szemfenékre jellemző, sajnos a visszfény hiánya, vagy fehér homály megjelenése nagyon sok betegségre utalhat (lencsehomály, daganat, heges elváltozásokra stb.). Ha nem észlelnek kancsalítást, nincs észlelhető látászavara akkor elegendő egy biztonsági szemvizsgálat az óvodás kor küszöbén, az óvoda előtt.

Kérdés: 2010. augusztus 05., 12:14; Megválaszolva: 2010. augusztus 09., 19:46
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?