• Micro Aneurysma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 18 éve 1-es Típusú Diabetesem van tegnap voltam a szemészeten, Közölték Micro Aneurysmák vannak a szememben, mit lehet ezzel tenni? + Másik Problémám: Nagyon nehezen tudom Megkülönböztetni a hideg színeket a Kínai könyvben alig tudtam elolvasni, A világos Kék színt és a szürkét rendszeresen összetévesztem. Úgy Tudom Nőknél a Színtévesztés és a színvakság nagyon ritka Génmutáció mely X Kromoszómához kötött, mit lehet vele tenni? Köszönöm!

        Dr. Hangyál Éva válasza a Diabétesz témában

        Tisztelt Kérdező! Amennyiben diabeteses beteg szemfenekén érelváltozások jelentkeznek kiegészítő vizsgálatokat kell elvégezni. Ellenőrízni kell az erek erősségét érfestéssel, illetve az éleslátás helyét speciális tomográffal. Amennyiben itt is elváltozások találhatók laser-es kezelésre van szükség. A színtévesztés valóban X kromoszómához kötött és nőknél lényegesen ritkább. Néha azonban betegség is okozhat színlátási zavart. A színérzékelés pontos mérésére anomaloscop nevű műszer szükséges, ami ismereteim szerint a szemészeti klinikákon található. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. január 19., 11:59; Megválaszolva: 2016. január 28., 16:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: